Miljoenen mensen hebben reeds de draagbare camera’ s van GoPro en alle andere action cam kornuiten (van Actioncam-Mania) gebruikt om hun avontuur in de lucht, bij het duiken, met een drone vliegen, een haai berijden te filmen.

De unieke ervaring

En niet voor niets is er een belangrijke reden waarom alle GoPro en co actiecamera’s al die tijd zo goed zijn verkocht, want heel heel misschien gaat het hier niet om de camera zelf, maar om iets wat een smartphone niet gemakkelijk kan vervangen: de uniek ervaring van het gebruik van een action cam!

Ze verkopen namelijk niet enkel een videocamera, maar ze verkopen de ultieme herinnering aan die ene zeegolf of de afdaling op een ski-trip.

Een lifestyle op zich

En het is een lifestyle op zich geworden, want wanneer jij iemand ziet met één van die actiecamera’s op hun borst, dan is dit een signaal aan de wereld dat ze (meestal) op het punt staan iets geweldigs te doen.

En al die video’s die je ervan overal op social media of YouTube en zo vindt, dienen niet enkel als een getuigenis van alle kopers, maar alsook als een heel interessante reclame, waardoor miljoenen potentiële klanten redenen genoeg hebben om ook zo’n kleine camera te moeten kopen. Bij Actioncam-Mania bijvoorbeeld!

Verandering in samenleving

En zo werd de GoPro meer een avontuurlijk sportmerk, dan enkel een camerafabrikant. En al die GoPro wannabe’s en vergelijkbare actiecamera’s gingen mee in deze video actie stroom.

De GoPro (compatibel) camera verandert ook langzaam de wereld! Al deze unieke camera’s hebben namelijk de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt.

De kwaliteit verbeterde flink terwijl eveneens de grootte en de aanschafkosten kleiner werd, wat betekent dat steeds meer mensen dagelijks deze krachtige actiecamera’s bij zich hebben.

Dit verandert uiteindelijk onze samenleving op verschillende manieren: Nieuws verspreidt zich sneller, mensen staan meer open voor een constant toezicht en het proces van filmmaken wordt alsook getransformeerd.

De impact van onder meer action cams, drone video opnames en zo hebben in combinatie met sociale media het tempo, bereik en publiek van het nieuws veranderd.

Steeds meer van de videobeelden die in het nieuws worden weergegeven, werden door camera’s van gewone mensen opgenomen die toevalligerwijs op het juiste moment op de juiste plek daar aanwezig waren.

Deze video’s kunnen onmiddellijk naar sociale media geüpload worden en snel tussen gebruikers gedeeld worden. Het hoeft dan ook niet lang te duren om een eenvoudige video viral te maken!

Deze kleine draagbare camera’s hebben dan ook een belangrijke rol gespeeld bij het opnemen van beeldverhalen die anders niet te zien zouden zijn. Plus het feit dat het in de hedendaagse samenleving nu al behoorlijk normaal is geworden om foto’s en video’s in het openbaar op te nemen.

En vergeet ook niet de drone

Drones hebben daarnaast evenzo meegeholpen GoPro en vergelijkbare camera’s populairder te maken. Een eenvoudige drone met camera kan vandaag de dag al snel dezelfde effecten creëren die alsook worden gebruikt in Hollywood films.

De ontwikkeling van compacte action cams is behoorlijk gegroeid en verbeterd. Plus des te meer kwaliteit er in deze betaalbare camera’s is te verkrijgen, des te minder behoefte er aan dure professionele apparatuur is.

Waarvan die laatste soms ook nog eens training vereist om correct gebruikt te kunnen worden. Deze tijd-is-geld-houding van de moderne samenleving draagt idem bij aan een verandering in zowel het nieuws, als de filmindustrie.

Met de slogan “Dit is jouw leven” spoort GoPro ons als avonturier aan, en “Wees een held.” Mocht jij nu om deze reden een GoPro Hero aangeschaft hebben, dan vind je hier bij Actioncam-Mania allerlei handige en compatibel hoesjes plus accessoires.

Maar mocht jij graag een budget-held worden die een goede vergelijkbare actiecamera voor veel minder wenst aan te schaffen, welnu dan ben jij hier alsook op de perfecte plek aanbeland!

GoPro

Hamtod

SJCAM