Jezelf voor paal zetten op het kerstfeest van jouw kantoor moet ten alle tijden absoluut 100%  vermeden worden. Jij hebt tenslotte de verplichting om diezelfde collega’s de komende week wederom onder ogen te zien. Want als zij dan een opmerkelijk laag gevoel over je hebben sinds het voor jou desastreus gelopen feest, nou dan zal jij je zeker meer dan ongemakkelijk voelen...

Alhoewel een bedrijfs kerstfeest zorgen kan opwekken bij zowel de werkgever als werknemer, is het een prima evenement waarbij jij je uiteraard nog steeds (redelijk) professioneel kan gedragen. Om er zo veel plezier te beleven en alsook een geweldige kans te hebben om fijn te socializen met allerlei collega’s en bazen van binnen jouw bedrijf.

Speciaal voor deze belangrijke missie volgen hieronder enkele eenvoudige suggesties om dit belangrijke sociale evenement op jouw werkkalender prima in banen te (kunnen) leiden:

Bereid jezelf geestelijk goed voor en kom zeker op dagen! In plaats van voor deze gelegenheid te vrezen, kan de juiste mindset de broodnodige positieve balans bieden. Ongeacht hoe jij ook over dit feest of het kantoor zou denken, kantoorfeesten zijn een cruciaal onderdeel van een goede kantoordynamiek. Zie het maar als een bezoekje aan je oma op de zondagmiddag:  zelfs als je er geen zin in hebt, weet je dat je waarschijnlijk toch moet gaan.

Beslis wat je gaat dragen. Ontdek wat anderen mogelijkerwijs op het feest dragen en match deze stijl met jouw eigen outfit. Echter, als iedereen rechtstreeks van het werk naar dit feest gaat, dan hoef jij hier gelukkig geen zorgen meer over te maken...

Kom op tijd. Dit is een kantoorfeest, dus geen bezoekje aan de discotheek. Dus ‘modieus laat arriveren’ is geen optie en jij kan hier ook zeker veel plezier mee missen. Op tijd aankomen geeft je bovendien de mogelijkheid om ieder gedag te zeggen en toch vroeg weg te gaan zonder onbeleefd te lijken.

‘Mingle’. Het kerstfeest is een uitstekende gelegenheid om relaties te verstevigen met jouw medewerkers en mogelijkerwijs een goed voetje te halen bij je baas/bazin... Maar vergeet ook niet goed te luisteren, want dit is net zo belangrijk als een klein praatje!

Drink met mate (Ja ja, daar is ie weer!). Vergeet niet waar je bent, want technisch gezien ben nog steeds aan het werk, dus behandel het feest als een verlengstuk van je werkdag. Houd in gedachten dat alles wat wordt waargenomen de potentie heeft om te worden omgezet in een oordeel met betrekking tot jouw professionaliteit en je geschiktheid voor het werk. Oef... Dus eet eerst wat voordat je gaat drinken. Alcohol drinken op een lege maag is namelijk echt wel om problemen vragen.

Ook heel verstandig ‘loverboy of -girl’: Wees tactvol en voorzichtig met het verklaren van je diepe gevoelens en romantische bedoelingen. Wees zodoende discreet en onthoud dat jou collega’s vaak nog sneller roddelen dan dat ze iets zien gebeuren!

Maar mocht er nou een leuke geschenksuitwisseling verbonden zijn aan dit kerstfeestje, dan zou jij uiteraard van te voren stiekem kunnen vragen om een handige hoofdband of borstband voor je actiecamera om jou op deze wijze daarna van al jouw ‘stricte’ bedrijfsbanden te ontdoen wanneer jij er flink op los gaat in het woeste vrijetijdsleven!

Voel jezelf ook vrijer in al jouw GoPro handelingen wanneer jij je positief en onder vrije wil aan banden legt met een borst- of hoofdband van Actioncam-Mania.nl

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=banden

Dit artikel is voorzien van wat office hulp van wikihow