Als jij ‘t woord ‘pedo’ hoort, dan denk je al snel dat dit een vies woord is... maar dit is niet altijd waar.

Podos en Pedis...

Denk maar eens aan het volgende: Een podoloog is een voetarts, een podium is iets waar je op staat als je een toespraak houdt, een pedometer is een stappenteller welke jouw stappen telt. En helaas is die beroerde pedofiel iemand met een wel heel vervelende interesse in kinderen...

Wat hebben al deze woorden met elkaar te maken? Blijkbaar hebben ‘pod’ (van podos) en ‘ped’ (van pedis) allemaal respectievelijk Latijnse en Griekse wortels gekoppeld aan het woord ‘voet’.

Maar dan is blijkbaar eveneens het Griekse woord ‘pedo’, een gecombineerde vorm, die ‘kind’ betekent. Een pedometer is zodoende geen apparaat om kinderen op te meten, maar een apparaatje om je ‘voet’-stappen te registreren!

De voordelen een stappenteller

Schoenen zijn gemaakt om te wandelen èn een pedometer om flink door te stappen. Stappentellers van Actioncam-Mania zijn onopvallende, handige, goedkope en gebruiksvriendelijke meters die heel prettig al jouw loopactiviteit registreren.

En niet voor niets! Want dit elektronische apparaat is heel populair vanwege de vele voordelen van het gebruik ervan. De gebruiker kan hiermee heel eenvoudig hun basis loopvermogen vaststellen en dit vervolgens uitbouwen door via haalbare trainingsgerelateerde doelen een groter vermogen te verkrijgen.

Een pedometer van Actioncam-Mania kan alsook een nuttig plus motiverend hulpmiddel zijn om kinderen of familieleden een stuk actiever te maken.

Basis persoonlijke activiteit vinden

Als jij er niet zeker van bent hoeveel jij overdag beweegt, dan kan een stappenteller heel eenvoudig jouw huidige activiteitenniveau meten. Wanneer jij jouw pedometer van Actioncam-Mania ontvangt, volg dan goed de instructies op voor het dragen, gebruiken, uitlezen en onderhouden van dit bijzondere hulp apparaatje.

Draag die stappenteller vervolgens een gehele dag met jou mee en zorg er dan voor dat jij je aan jouw normale leefpatroon houdt. Aan het einde van deze dag kan jij terugzien hoeveel stappen je precies hebt genomen.

Je activiteit verhogen

O jee, als je activiteitsniveau een beetje laag was, dan kan die stappenteller je aanmoedigen om jouw activiteit wat op te voeren. Als jij bijvoorbeeld normaliter gemiddeld 4.000 stappen per dag maakt, dan kan het jouw doel worden om dit ten minste met 1.000 extra stappen per dag te verhogen.

De trap nemen in plaats van de lift of wandelen tijdens jouw lunchpauze zijn slechts enkele activiteiten die jij aan je dagelijkse routine kan toevoegen. En die pedometer van Actioncam-Mania houdt al jouw goede voornemens heel prettig bij! Dus je bent bij deze geregistreerd... Op een positieve manier wel te verstaan!

Een pedometer kan je natuurlijk eveneens prima assisteren bij het afvallen of om meer vertrouwen in jouw lichamelijke kwaliteiten te winnen. Een ander fijn voordeel van het gebruik van een stappenteller is dat het een prima motivator voor lichaamsbeweging is.

Stapje vooruit!

Wat jouw motivatie ook mag zijn: Een pedometer van Actioncam-Mania helpt jou altijd een stapje vooruit!

pedometer

Met hulp van english.stackexchange en woman.thenest