Houten horloges zijn de afgelopen jaren erg populair geworden en hun populariteit blijft groeien. Waarom dragen de mensen liever een horloge van hout in plaats van een standaardhorloge van metaal of plastic? Daar zijn zeker veel goede redenen voor.

Al die horloges beginnen namelijk na enige tijd allemaal op elkander te lijken. Het wordt zo dan een stuk moeilijker om op te vallen met een bijzondere bekleding om jouw pols.

Daarnaast zien horloges van hout er al vlug klassiek, uniek en modieus uit. Bovendien dragen ze letterlijk op een natuurlijke wijze een steentje, eh ik bedoel houtje, bij aan een bijzonder draagbaar design.

Uniekheid

Want laten we eerlijk zijn. De natuur is uniek. Geen twee delen van dezelfde boomsoort kunnen exact hetzelfde zijn. Dat is vrijwel onmogelijk. Houten horloges zijn om deze reden dan ook buitengewoon uniek te noemen.

Verouderen prachtig

Gewone metalen, plastic of andere typen horloges zullen na verloop van tijd verslijten en je kan er niets aan doen om dat te voorkomen. Maar horloges van hout zullen er na verloop van tijd alleen nog maar beter uitzien.

Milieuvriendelijk

Hout is een duurzame grondstof en groeit op een natuurlijke wijze. Hout is bovendien een organisch materiaal en biologisch afbreekbaar. Daarom zijn houten horloges duurzame materialen.

Ongevoelig voor warmte

Bij metalen horloges wordt warmte al snel vastgehouden en deze kunnen in de zomer ongemakkelijk aanvoelen. Houten horloges houden echter geen warmte vast. Bovendien zijn ze comfortabeler om te dragen en zijn eveneens veel lichter om je pols.

Houten horloges zijn natuurlijk niet helemaal van hout gemaakt. Om voor de hand liggende redenen bestaat zo’n horloge veelal uit kwarts uurwerken. Da’s dan ook een stuk nauwkeuriger en betrouwbaarder.

Geweldig en praktisch

Horloges van hout lijken zo op het eerste gezicht misschien een beetje vreemd, maar desondanks dat ze ietwat onorthodox zijn, hebben ze bewezen een geweldig en praktisch concept te zijn.

Zoals jij hierboven kon lezen, zijn er tal van goede redenen om een houten horloge te bezitten. Kijk daarom eens in Actioncam-Mania’s horloges collectie van hout of er niet een bijzonder exemplaar voor jou bij zit.

Of om het als origineel cadeau aan een speciaal iemand kado te doen. Geef op deze wijze hout als je van elkaar houdt!

hout+horloges