Nu de zomer al lang ten einde is, is het de hoogste tijd om jouw kleine of medium grote kinderen toch nog in de koele maanden aan het sporten te krijgen. Want sporten is een geweldige activiteit om jouw kinderen bij te betrekken. 

Een sport helpt jouw kind namelijk om vrienden te maken, het gevoel van teamwork te ontwikkelen en uiteraard om aan wat lichaamsbeweging te doen. Niet alle kinderen houden echter van dezelfde soort sportieve activiteiten. Wij van Actioncam-Mania behandelen daarom hier enkele van de beste (team) herfst- en wintersporten voor jouw kinderen:

Voetbal 

Dit is een geweldige keuze voor jonge kinderen die nog nooit eerder in een team hebben gespeeld, voetbal is namelijk een populaire inleidende herfstsport. Jongere kinderen spelen meestal in gemengde teams en leren de basisprincipes van de sport zonder de stress van het tegen elkaar in een wedstrijd te strijden. 

Naarmate ze ouder worden, worden de spelers over het algemeen verdeeld in teams van hetzelfde geslacht en spelen ze tegen elkaar in halve en uiteindelijk volledige wedstrijden.

Ijshockey 

Als jouw kind van het ijs houdt, is ijshockey een snelle en leuke sport die tijdens de herfst- en wintermaanden veelal in een ijshal plaatsvindt. De sport wordt meestal indoor op een ijsbaan gespeeld en het doel van het spel is om de hockeypuck achter in het doel van de tegenstander te plaatsen. 

De sport heeft veel overeenkomsten met voetbal, maar ijshockeyspelers verplaatsen de puck met hockeysticks (in plaats van met de bal te schoppen) en schaatsen heen en weer op het ijs op... hoe zou het ook anders: schaatsen.

Veldhockey 

Hockey is een sport die teruggaat tot de oude Grieken en is één van de oudste teamsporten ter wereld. Hoewel hockey in sommige landen voornamelijk een vrouwensport is, is de sport populair bij zowel mannelijke als vrouwelijke atleten over de hele wereld. Veldhockey wordt gespeeld op gras en lijkt veel op ijshockey, maar dan zonder ijs.

Volleybal (vooral voor meisjes) 

Als jouw kind naar een teamsport op zoek is die groots in actie is maar gelukkig weinig blessures met zich meebrengt, is volleybal een geweldige optie. Meisjes (of dames) volleybal wordt gespeeld in intieme teams van zes personen die met elkaar samenwerken om de bal aan hun kant van het net in de lucht te houden en de bal vervolgens naar de kant van het andere team speelt of smasht.

Waterpolo (vooral voor jongens) 

Waterpolo voor jongens wordt, hoe kan het ook anders, in een zwembad gespeeld. Het doel van het spel is om een ​​drijvende bal in het doel van de tegenstander te gooien. De atleten alias waterratten hebben zowel snelheid als kracht nodig om hun lichaam boven het water te houden en bij het spel betrokken te blijven. De sport is om deze reden een geweldige cardiovasculaire training. 

Voor kinderen die zich behoorlijk tot het water aangetrokken voelen, maar de voorkeur geven aan een teamsfeer, is waterpolo een geweldige sport om uit te proberen.

Tennis 

Als laatste bespreken we hier tennis, een sport die leuk is voor kinderen van alle leeftijden en ze niet alleen een fysieke training geeft, maar ze ook mentaal uitdaagt. Bij het spelen van dubbelspel versterkt het eveneens het teamwerk en de samenwerking. 

Qua veiligheid moet jij je vooral zorgen maken over mogelijke overbelastingsletsels. Zorg er zodoende voor dat jouw kind zich na het oefenen flink uitrekt en een paar rustdagen per week neemt. 

Actioncam-Mania denkt heel sportief met jou en jouw kinderen mee! Schrijf je kinderen dus ook in voor geweldige herfst- en wintersporten en leun lekker achterover als jij ze erbij observeert, en kijk hoe ze allerlei teamwerk en sociale vaardigheden op het veld ontwikkelen. 

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?q=kinderen 

Bron: familyeducation, activekids & familyeducation