De koelere dagen in de herfst hoeft echt niet te betekenen dat jij jezelf binnen moet opsluiten. Welnee, het is juist de ideale tijd om er lekker sportief in de frisse lucht met jouw sports camera en toebehoren van Actioncam-Mania op uit te trekken!

Hier is een kleine selectie van de beste herfstsporten:

Mountainboarden

Deze unieke sport is de afgelopen jaren ontwikkeld door snowboarders die op zoek waren naar een bergsport zonder sneeuw.

Het is dan ook een kruising tussen snowboarden en skateboarden. Maar onthoud wel goed, dat wanneer je valt er geen zachte sneeuw landing is...

Kanovaren

Enkel omdat de zomer reeds achter de rug is, hoeft dit niet te betekenen dat het peddelseizoen alsook voorbij is.

De herfst is namelijk een perfect moment om het water op te gaan voor een heerlijke kano tocht. Er juist nu op uitgaan en al die herfstkleuren te kunnen zien is een geweldige visuele traktatie op zich!

‘Sandyachting’

Als het water in de herfst voor jou net even wat aan de koele kant is, of als jij gewoon een sport verkiest waar je niet doorweekt van kan raken, probeer dan eens sandyachting uit.

Dit staat ook wel bekend als landyachting of landzeilen. Enthousiastelingen zeggen dat de belangrijkste reden waarom het zo fijn is om te doen, dat er veel minder handelingen zijn om op te letten dan in een echte zeilboot...

Vliegeren

Dit is heel aangenaam voor zowel volwassenen als kinderen. Het is dan ook een behoorlijk populair tijdverdrijf zodra er een herfstbries begint op te steken.

Is het een echte sport? Welnu, als jij je hier urenlang mee bezig houdt, dan krijg je er absoluut een soort workout bij aangeleverd. Zeker wanneer de vlieger of kite in omvang is vergroot!

Paardrijden

Heel veel volwassenen vinden paarden gigantische beesten die soms behoorlijk op je zenuwen kunnen werken. Maar voor de meeste kinderen zijn ze juist super fascinerend!

Indien je wilt paardrijden, kies dan voor een paardrijcentrum met kleine, kindvriendelijke paarden en je hebt vervolgens het perfecte excuus om jouw gehele gezin op een goudgekleurde herfstdag in de buitenlucht te krijgen!

Mountain biking

Als laatste behandelen we het mountain biken. Ook al kan het soms een probleem zijn om het juiste type parcours te vinden om dit (heftig) uit te voeren, online hulp kan dit euvel al snel wegnemen.

Er zijn namelijk gelukkig redelijk veel fietssites te vinden, die in detail allerlei routes door de natuur en soms modderige paden kunnen aanreiken. Wat voor jou ook maar wenselijk is!

Herfst glorie

Wat voor type herfstsport jou ook aantrekt, wat jouw lichaam ook aan activiteiten in de herfst wenst uit te voeren, vergeet hierbij niet jouw Actioncam-Mania sports camera met mounts en andere accessoires mee te nemen... Om zo al jouw lichamelijke glorie en die van jouw unieke herfstomgeving vast te leggen!

sports camera

mount

Dit artikel kwam tot stand met behulp van onder meer de telegraph site.