Voor wie ze nog niet kennen: Fitness hand grips zijn compacte en draagbare hendelachtige tools waarin jij kan knijpen om zo jouw armkracht en spieren te vergroten.

Atleten gebruiken ze vooral om hun spiervermogen in hun gekozen sport te vergroten. De meeste sporten hebben namelijk betrekking op het concept van het verplaatsen van gewichten of het overbrengen van de kracht van jouw lichaam via de handen.

Met hand grips kan jij jouw onderarmen eenvoudig versterken en kan van jou zo een al snel een betere atleet maken. Het maakt hierbij niet uit of jouw sport nu een vechtsport, gewichtheffen, hockey of zelfs golf is.

Veel van deze sporten zijn namelijk afhankelijk van een grote onderarmsterkte en het trainen met hand grips helpt jou deze kracht te ontwikkelen. Hier zijn nog enkele voordelen van het gebruik van hand grips:

Een meer gespierde onderarm

Spieren die zich in jouw onderarmen bevinden, zijn diegenen die door jouw vingers bestuurd worden. Jouw onderarm flexoren regelen het sluiten van je hand, terwijl je onderarm extensoren de opening regelen. Deze spieren zullen flink gestimuleerd worden bij het gebruik van hand grips.

Hand uithoudingsvermogen

Het uithoudingsvermogen van jouw handen wordt automatisch verhoogd wanneer jij met hand grips traint, omdat jij zo de hoeveelheid kracht verhoogt welke jij met jouw handen kan uitoefenen. Een andere manier waarop jouw handuithoudingsvermogen een flinke boost krijgt, is door de tijd te maximaliseren dat jij je kracht via jouw hand kan uitoefenen.

Verhoogde handkracht

Het derde voordeel van hand grips is de verhoogde handkracht, waarbij jij speciaal traint om de kracht van zowel jouw vingers als je polsen te vergroten. Verhoogde handkracht zal jou meehelpen op de sportschool, opdat je dan voor een langere tijd gewichten kan vasthouden. In andere sportgebieden, zoals bijvoorbeeld tennis, zal je merken dat jij jouw racket met aanzienlijk meer kracht kan bewegen!

Verbeterde behendigheid

Als laatste zullen hand grips behoorlijk assisteren om de individuele behendigheid van jouw vingers te verbeteren. Muzikanten versterken soms hun vingers door verende handgrepen te gebruiken om ervoor te zorgen dat ze heel behendig voldoende kracht in elke vinger kunnen opbouwen om zo vol vertrouwen de juiste hoeveelheid druk op hun instrumenten uit te oefenen. Personen die veelvuldig typen kunnen alsook profiteren van deze verbeterde behendigheid.

Andere krachtpats gadgets

Verder is er hier nog te melden dat er geen limiet is voor het aantal pushups dat je op een dag kunt doen. Actioncam-Mania heeft hiervoor handige gripsteunen.

En daarnaast verbetert het gebruik van zogenaamde ‘pull ropes’ of trekkabels de kracht en het uithoudingsvermogen door jouw gehele lichaam hierbij te betrekken. Dit betreft de spieren van de handen (voor grip), onderarmen, schouders, rug, benen buikspieren en je lichaamskern.

Het fitness fingerspitzengefühl!

Of je nu een standaard sporter bent, een complete fitness fanatiekeling of gewoon op zoek bent naar het terughalen van dat ideale lichaamsfiguur van vroeger... Hier bij Actioncam-Mania hebben we allerlei handige tools voor je klaar liggen.

Misschien is het starten met een biceps device daarbij wel ideaal voor wat extra fitness fingerspitzengefühl!

biceps device

Bevat info van fitday en zo.