Beste GoPro’ers en andere sport action cam liefhebbers: koop geen (dure) videobewerkingssoftware voordat jij eerst de beste gratis videobewerkingssoftware hebt uitgeprobeerd. Als jouw behoeften namelijk bescheiden zijn, dan kan je met de beste gratis videobewerkingssoftware al heel veel doen van wat de betaalde programma's bieden. Zo houd je wat extra geld over voor handige actiecamera tools of mounts van Actioncam-Mania om jouw beelden nog professioneler te pimpen!

Basisprincipes van videobewerking leren 

Gratis videobewerkingssoftware is tevens een wel heel goedkope manier om de basisprincipes van videobewerking te leren kennen, zoals het maken van beeldovergangen, het toevoegen van een coole soundtrack of speciale effecten, en nog veel meer. 

Natuurlijk bestaan er specifieke functies die alleen maar in betaalde softwarepakketten terug te vinden zijn, maar als jij voor jouw (YouTube) video’s enkel de basisfuncties nodig hebt, dan vermelden wij hier een aantal interessante opties.

HitFilm Express 

Hitfilm Express is de beste gratis videobewerkingssoftware, omdat haar energieke stijl behoorlijk aantrekkelijk is voor beginnende GoPro filmmakers die graag een speciaal tintje aan een persoonlijk evenement willen geven of graag wat creatiever willen worden bij hun videoblog.

Apple iMovie 

iMovie is de beste gratis videobewerkingssoftware voor Mac gebruikers, omdat het gemakkelijk allerlei thema’s, Hollywood-achtige trailers en video-effecten levert met een minimalistische en filmische flair. De recentste updates hebben de interface aangepast en zelfs een Touch Bar ondersteuning voor de nieuwste MacBooks toegevoegd.

VideoPad 

Deze gratis video-editor maakt het een makkie om al je creaties via een eenvoudig vervolgkeuzemenu fijn naar YouTube, Facebook, Dropbox, Flickr, Google Drive, plus een heel arsenaal aan mobiele apparaten te exporteren. Je moet jezelf wel eerst bij deze service aanmelden.

DaVinci Resolve 

DaVinci Resolve is de beste gratis videobewerkingssoftware voor gevorderde action cam video editors. Het biedt een krachtig, platformonafhankelijk programmma op professioneel niveau.

Conclusie 

Als jij niet veel geld in jouw videobewerkingssoftware wilt steken, dan zijn de bovenstaande gratis software opties ideaal om dit mogelijk te maken. Actioncam-Mania denkt via dit blogbericht en al haar unieke GoPro toebehoren wel heel creatief en actief met al jouw behoeften mee om zo nog betere opnamen mogelijk te maken! 

GOPRO ACCESSORIES 

Bron: tomsguide