Een gimbal camera mount van Actioncam-Mania maakt het filmen een stuk gemakkelijk voor een cameraman of videograaf. Ze zijn een genot om te gebruiken. Maar wat is een gimbal camera mount nou precies? En hoe kun je het gebruiken om jouw video’s net even iets beter te maken? Wij vertellen het jou hier.

Hoe werkt een gimbal camera mount?

Bij het filmen van bewegende onderwerpen zijn stabiliteit en bewegingsbereik van cruciaal belang voor het vastleggen van deze opname. Dit is waar een gimbal camera mount jou perfect mee assisteert.

Een gimbal is een draaibare camera ondersteuning waarmee jij een object langs een enkele as kan roteren. Een 3-assige gimbal camera mount maakt het mogelijk dat de videocamera die erop is gemonteerd onafhankelijk is van alle bewegingen van de persoon die de gimbal vasthoudt.

Het zorgt er op deze wijze dus voor dat alle bewegingen van een camera gestabiliseerd worden en juist daarom zijn ze geweldig voor videografen.

Een gimbal bedienen

Het gebruik van een gimbal camera mount van Actioncam-Mania biedt veel veelzijdigheid in de beeldkwaliteit en soorten opnamen die er mogelijk mee zijn. Als jij de voordelen kent, ben je er direct al klaar voor om deze unieke camera tool maximaal te gebruiken.

Stel het evenwicht van de gimbal in. Zorg er zo voor dat jij jouw gimbal in evenwicht houdt, anders heb je toch nog te maken met onnodige camera ‘shakes’.

Het optimaal balanceren is een noodzakelijke stap. Maar als je dit eenmaal hebt gedaan, dan kan je heel gemakkelijk vloeiende en dynamische opnamen maken, plus eenvoudige trucs toepassen!

Truc 1: Onderwerpen in de voorgrond plaatsen

Zorg ervoor dat jouw opname iets interessants op de voorgrond heeft. Het zal de beweging van de camera echt benadrukken.

Als je vervolgens rondom een stilstaand onderwerp beweegt, dan zal de kijker meer geïnteresseerd zijn in wat je hem/haar laat zien, omdat het in relatie tot de achtergrond getoond wordt.

Truc 2: Kom dichterbij

Wees ook niet bang om zelf dichterbij het onderwerp te komen als je een gimbal camera mount van Actioncam-Mania gebruikt. Dat is het unieke van deze camera gadget: je kunt er behoorlijk scherpe bewegende beelden mee vastleggen. Beweeg het bijvoorbeeld laag bij de grond en volg zo een persoon die over straat loopt. Probeer verschillende beeldhoeken uit.

Ben jij klaar voor stabiliteit?

Een gimbal mount van Actioncam-Mania is een belangrijke upgrade van jouw camera kit en stelt jouw perfect in staat om zonder trillingen allerlei camerabewegingen vast te leggen. Zelfs ongestabiliseerde lenzen werken hier goed bij. Nou, waar wacht je nog op? Ga ook voor meer stabiliteit in jouw (professionele) camera leven!

gimbal camera mount