Naarmate de temperatuur stijgt en zelfs recordbrekende waarden aanneemt, trekken steeds meer mensen richting het water. Mensen gaan voor een uitstapje echter niet alleen naar de zee, maar ze gaan ook dagenlang met hun zwembril in de hand op pad bij het plaatselijke zwembad of een meertje. 

Als jij in deze warme zomer nog niet bent wezen zwemmen om af te koelen, dan zou je alsnog kunnen besluiten dat het de hoogste tijd is om van alle voordelen van het zwemmen gebruik te maken.

Gewicht verliezen 

Met je zwembril in het zwembad stappen en gaan zwemmen of spelen met een paar vrienden kan jou helpen calorieën te verbranden en af ​​te vallen. Als je het eenmalig doet, maakt dat uiteraard geen verschil, maar als je er een gewoonte van maakt, dan zul je na een paar weken zeker al een verschil merken.

Verminder rugpijn 

Zwemmen is een oefening die geen van de bindweefsels van het lichaam belast. Het is een geweldige oefening voor mensen met rugpijn, pijn in de benen en zelfs gewrichtspijn. Het stelt je niet alleen in staat om aan lichaamsbeweging te doen zonder jouw lichaam te belasten, maar het kan tevens helpen bij het verlichten van sommige van je symptomen.

Verlicht stress 

Zwemmen is een stressverlichter. Het is een leuke bezigheid en als jij je gestrest voelt, dan is het de hoogste tijd om naar het zwembad te gaan. Combineer dat met de endorfine die je van een zwemtraining krijgt, en je voelt je na het zwemmen een stuk prettiger!

Spieren kweken 

Elke keer dat jij iemand ziet die een frequent zwemmer is, merk je waarschijnlijk op hoe gespierd ze kunnen zijn. De repeterende bewegingen, plus de verhoogde weerstand die van nature door het water gecreëerd wordt, helpen daarbij. Bovendien kunnen zwemmers hun mogelijk geblesseerde spieren sneller genezen en ontwikkelen ze bovendien een goed spier uithoudingsvermogen. 

Zwemmen is kortom een geweldige oefening voor mensen van alle leeftijden en alle gezondheidsniveaus.

Een zwembril dragen 

Waarom bij het zwemmen een i-Mania zwembril dragen? Welnu, de meeste zwembaden gebruiken chloor, wat slecht is voor de ogen. Zelfs zoutwater, wat iets prettiger is voor de ogen, kan irriterend zijn, vooral als je langdurig zwemt of een lange tijd in het water bent. Plus buitenwater kan mogelijk bacteriën, vijverresten en algen bevatten. Je wilt je ogen daar zeker tegen beschermen. 

Een zwembril helpt zodoende oogirritatie te verminderen terwijl het zicht in het water toch helder blijft. Plus het kan voor sommige personen fijn zijn dat ze tijdens het zwemmen contactlenzen kunnen blijven dragen.

Maak een plons! 

De zomer betekent zonneschijn, het buitenleven en voor veel individuen plus gezinnen een perfecte tijd om met een zwembril van i-Mania op te gaan zwemmen. Dus maak ook snel een heerlijke en gezonde plons! 

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=zwembril 

Bronnen: o.a. se-ortho & swimmingwithjanet