Met actiecamera’s kunnen gebruikers al hun avonturen op nieuwe en opwindende manieren vastleggen. Een deel van die opwinding zit hem in het waar en hoe jij je camera met unieke houders en steunen monteert. 

Wil jij jouw publiek graag een meeslepende first-person POV geven? Misschien zou een lagere kijkhoek dan beter werken. Of wellicht wordt al jouw actie beter gepresenteerd vanaf het stuur of de motorkap van wat je berijdt. 

Om je wat extra ideeën te geven over hoe jij je volgende avontuur zou kunnen filmen, hebben we hier een lijst met diverse geweldige action cam mount oplossingen voor je samengesteld.

Hoofd- en helmsteunen 

Deze zijn geweldig voor het vastleggen van first-person POV opnamen, want met hoofd- en helmbevestigingen kun jij jouw video’s van dichtbij jouw gezichtslijn opnemen. Gebruik tevens een hoofd- of helmbevestiging om meeslepende video’s te maken voor activiteiten zonder impact, zoals skiën, raften of wandelen.

Borstmontage 

Borststeunen zijn ideaal voor activiteiten die een lagere beeldhoek dan jouw ooghoogte vereisen. Ze kunnen afhankelijk van de camera en activiteit ook een stabielere oplossing bieden. Pas echter op voor het gebruik van een chest mount als je veel aan het hardlopen bent, want je zou met veel beeldmateriaal kunnen eindigen omlijst door je armen die op en neer bewegen.

Schoudermontage 

Schoudersteunen zijn een goede tussenoplossing voor lichaamsmontage. Ze bieden een hoger en natuurlijker perspectief dan een borstmontage, maar zitten nog steeds lager dan jouw ooghoogte. Schoudersteunen zijn geweldig voor al die activiteiten waarbij jij jouw lichaam niet voortdurend of overmatig beweegt, bijvoorbeeld op een motorfiets, fiets of quad.

Polssteun 

Eén van de geweldige eigenschappen van polssteunen is de controle die jij ermee over je action cam hebt. Met de polssteun kunt jij heel vlot de beeldhoek, focus en POV van jouw camera wijzigen zonder de camera te ontkoppelen.

Clip mount 

Soms bestaat er geen voor de hand liggende montageoplossing voor jouw actie. Dat is waar een GoPro-Mania clip bevestiging van pas kan komen. Met haar sterke kaken kan een clipbevestiging simpel bevestigd worden aan kledingstukken, rugzakriemen of andere soortgelijke voorwerpen.

Zuigbevestiging/suction mount 

Niet alle steunen hoeven op het lichaam te worden gedragen. Zuignapsteunen bijvoorbeeld zijn een geweldige oplossing om jouw actiecamera op allerlei soorten voertuigen te monteren, waaronder auto’s, boten, motorfietsen en nog veel meer. Ze zijn beter geschikt voor activiteiten zonder impact, omdat crashes ervoor kunnen zorgen dat de mount (met je camera) voorbij komt vliegen...

Board Mount 

Als jij je action cam graag op je surfboard, snowboard of zo wilt monteren, overweeg dan om een ​​GoPro-Mania board mount aan te schaffen. Board mounts gebruiken veelal sterke kleefstoffen die ervoor zorgen dat je action cam ondanks een zware impact op haar plaats blijft.

Stuurbevestigingen 

Een stuurbevestiging kent een lange lijst met mogelijke toepassingen. Gebruik het om jouw actiecamera aan vrijwel elk stuur of paal te bevestigen. Leg zo opwindende beelden vast vanaf een (motor-) fiets. Of gebruik het om je camera aan een skistok, golfclub of peddel te bevestigen. Waarop je het ook monteert, de resulterende beelden zullen uniek en met een opwindend perspectief zijn! 

Al deze bevestigingen zouden jou moeten inspireren om nu nog echt veel meer opwindende beelden te maken. Bekijk hier op GoPro-Mania onze grote houders en steunen collectie om te zien of deze jou ook prima kunnen bijstaan om dit allemaal mogelijk te maken. 3-2-1 GoPro-Mania camera action! 

ONS AANBOD; GOPRO STEUNEN, GOPRO HOUDERS EN GOPRO MOUNTS 

Bron: bhphotovideo