Van script tot showtime!

Heb je ooit een actiefilm gezien en er daarna flink over nagedacht om er zelf ook een te maken? Nou, dat kan nu direct! Met dit Actioncam-Mania artikel ben je namelijk zo op weg om de volgende top-director van zelfgemaakte actiefilms te worden! Maar alleen als jij de juiste actie sport camera met fijne gopro accessories of zo gebruikt en zorgvuldig de volgende stappen volgt.

1 - Schrijf een script en draaiboek 

Elke geslaagde actiefilm begint uiteraard met een goed script plus draaiboek! Zorg ervoor dat jouw verhaal een beetje origineel is en geen duplicaat van de film van iemand anders. Vraag naar de mening van je cast, crew en vrienden. Ze helpen jou graag eventuele problemen op te lossen en kunnen je tevens goede suggesties aanbieden.

2 - Creëer de personages 

Jouw actieverhaal heeft zeker een aantal goede personages nodig om de diepte en persoonlijkheid van de film in te vullen. De karakters moeten dus boeiend zijn en van elkaar verschillen. Maak van het ene personage de hoofdrolspeler en maak van de andere een slechterik. De andere personages zullen veelal de bijrollen zijn.

3 - Zoek je hoofdrolspeler en tegenstander uit 

Is de hoofdrolspeler een man of een vrouw? Hoe kwaadaardig is de tegenstander? Er zijn een heleboel vragen te bedenken! Neem er de tijd voor, maar weet dat je altijd een held en slechterik in jouw script zou moeten hebben! Plus zorg ervoor dat je personages driedimensionaal en realistisch zijn. Vergeet ook niet de mogelijke slachtoffers en de dame in nood...

4 - Stel de cast en crew samen 

Je hebt een cast nodig om alle personages te spelen, maar je hebt daarnaast tevens een crew nodig om jou te assisteren. Verzamel je vrienden en geef ze een rol in de film of de productie.

5 - Vind een perfecte filmlocatie 

Je actiescènes hebben wat wel wat ruimte nodig om uit te kunnen voeren! Zoek zodoende een geweldige plek uit om een actiefilm op te nemen, zoals een park of een veld.

6 - Begin met filmen 

Dit zal allemaal wel even wat tijd nodig hebbben, dus haast je vooral niet! Je hebt alle tijd om aan jouw project te werken!

7 - Bewerk jouw video, geluid en muziek 

Nu jij klaar bent met het opnemen van jouw film, is het de hoogste tijd om naar de bewerkingssoftware te gaan om je film te bewerken, en het uiteraard te pimpen met speciale geluidseffecten, muziek en andere coole sounds! 

CyberLink Powerdirector is een ideale budget-editor waarmee jij al jouw actiegevechten en het vernietigen van zaken kan editen. Het biedt opties voor slowmotion, fast motion, muziek toevoegen en er zitten ook al wat basisgeluiden in.

8 - Presenteer je film 

Wanneer echt alles voltooid is, kan jij je actiefilm presenteren op school, aan je vrienden en familie! Of als je het aandurft aan de hele wereld op bijvoorbeeld YouTube! 

Maak ook jouw eigen actiefilm met een actie sport camera van Actioncam-Mania en gebruik als cineast hiervoor de juiste Gopro accessories om alle mogelijk flitsende actiescènes vast te leggen. We wensen jou veel filmsucces! 

sport camera

gopro accessories