Beloofd is beloofd! Om deze reden vind jij hieronder nu deel 2 van handige fotografie tips!

Dit artikel bevat net als deel 1 wat handige instructies die jij kan toepassen om jou zo mee te helpen (nog) betere foto’s te maken. Het maakt niet uit wat het onderwerp is, er zijn altijd wel dingen die jij kan doen, om elke keer dat jij je camera uit jouw Actioncam-Mania tas haalt, nog aangenamer foto’s te maken.

Laad je batterijen op

Deze tip lijkt heel logisch, maar vrijwel iedere fotograaf die er hier op onze aardbol rondloopt is dit vast en zeker wel eens vergeten. Het beste wat jij kan doen is de camera batterij(en) direct in de lader plaatsen zodra je thuiskomt van jouw fotoshoot. Het enige waar jij dan nog zorgen over hoeft te maken is dat je eraan moet denken om ze terug in de camera te plaatsen nadat het is opgeladen...

Kiek in je verbeelding

Zelfs wanneer jij niet fotografeert, kan je alsnog in jouw verbeelding opnames maken. Oefen in een soortemet mentale beeldvorming hoe jij uitdrukkingen en lichtomstandigheden zou willen vormgeven. Ga na hoe jij een foto van een interessante scène zou willen maken en wat voor soort belichting je zou kunnen gebruiken om deze het beste vast te leggen.

Heb altijd een camera bij je

Je kan geen geweldige foto’s maken als jij geen camera bij je hebt, toch? Een DSLR, mirrorless camera of smartphone, het maakt niet echt uit wat het is. Zolang je maar toegang hebt tot een camera, want alleen dan kan jij die spontane en unieke momenten in het leven vastleggen. Iets wat jij anders misschien zou missen.

Hou het simpel

Probeer niet te veel elementen of poespas in jouw opname te stoppen, want dit zal er uiteindelijk al snel rommelig uitzien. Wanneer jij slechts één of twee aandachtspunten opneemt, dan zal jouw publiek niet in de war raken over waar ze naar moeten kijken.

Let op de achtergrond

Wat zit er in je frame? Heel vaak zie jij een geweldige foto, maar dan denk je tevens: “Hebben zij die vuilnisbak, lelijke muur, of zo niet gezien?” Een opname gaat niet alleen om de persoon of het object in je foto, maar tevens om al het andere dat zichtbaar is. Wees zodoende niet bang om het onderwerp te vragen om te bewegen (of jezelf te verplaatsen) om iets lelijks op de achtergrond te voorkomen.

Haal overal inspiratie uit

Neem zoveel mogelijk informatie over fotografie in je op: online of in boeken en tijdschriften. Maar doe dit niet passief. Bestudeer allerlei verschillende stijlen. Ga na wat je wel of niet leuk aan hen vindt. Bekijk de technische elementen van foto’s en denk na over hoe ze zijn gemaakt plus wat de fotograaf ermee probeert te zeggen. Des te meer je in jezelf opneemt, des te meer ideeën jij hebt bij de creatie van jouw eigen werk.

Wees geduldig en houd vol!

Met tijd, geduld en doorzettingsvermogen zal jij veel beter worden. Bij elke foto die je maakt.

Vergeet daarnaast ook zeker niet al die handige tips in deze Actioncam-Mania blogs, plus die van Camera-Mania te lezen en hier alsook de juiste tools aan te schaffen om al jouw visuele ambities waar te maken. Want, zoals de beroemde leider Napoleón Bonaparte eerder zei: “Grote ambitie is de passie van een geweldig karakter.”

batterij

https://www.actioncam-mania.nl/

https://www.camera-mania.nl/blog/