De flexibele tripod met grip heet ook wel eens een gorillapod en bestaat al een aantal jaartjes. Het is recentelijk veelvuldig in populariteit gestegen dankzij big-time vloggers zoals Casey Neistat die dagelijks met zo’n statief werkt.

De flexibele tripod met grip van Actioncam-Mania is goedkoop, betrouwbaar en uiterst veelzijdig voor iedere filmmaker of dagelijkse vlogger. Misschien is de beste eigenschap van dit statief wel juist zijn vormveranderende vermogen...

Al die verschillende manieren om een flexibele tripod met grip te gebruiken is geweldig voor als je over een actioncam, een kleine spiegelreflex of een mirrorless camera beschikt.

En alhoewel je dat ook wel zelf zeker weet, opdat dit echt voor de hand ligt, ga je echt niet een gigantische telelens op de camera zetten tijdens het gebruik van zo’n flexibele tripod. Het zal namelijk kantelen en jou wellicht een mini-hartaanval geven. Dat is niet echt aan te raden dus...

Maar er zijn een aantal handige manieren waarop deze flexibele tripod met grip jou flink kan meehelpen om die ongrijpbare beelden vast te leggen wanneer er even niets anders dat je bij de hand hebt lijkt te werken:

Een ‘Jib’ maken. Het is duidelijk dat dit geen traditionele ‘jib’ (of camera arm) is die je de vrijheid geeft om jouw camerahoek zo te besturen als je maar wilt. Maar wat wens je nog meer van een bewegende opname anders dan een gecontroleerde stabilisatie?

Zelfs als je het maar een klein stukje verplaatst, is deze beweging perfect voor als je ooit kleine producten voor een zakelijke klant fotografeert.

Als een mini steadicam. Alhoewel het contraproductief kan lijken, draai gewoon jouw flexibele tripod met grip ondersteboven, strek je twee armen opzij en houd je vast aan het middelste ‘been’. Bij loopopnamen zorgt dit voor een behoorlijke stabilisatie, waarbij de twee ‘benen’ opzij handig als contragewichten dienen om trillingen te minimaliseren.

De hands-free stand. Dit is voor al jouw POV opnames. Overweeg simpelweg het ‘achterbeen’ van de tripod over je rug te buigen terwijl je de ‘voorpoten’ op jouw borst laat rusten. Dit ziet er misschien wat onzeker uit... en dat is ook zo. Zorg er zodoende voor dat je het achterste ‘been’ in jouw kleren stopt, zodat het er niet snel uit glijdt.

Laat ‘t omarmen. De meest effectieve en praktische manier om een flexibele tripod met grip van Actioncam-Mania te gebruiken, is door met zijn ‘benen’ te spelen zoals ze bedoeld waren om mee te spelen. Wikkel ze overal omheen: om jouw ledematen, bomen, lantaarnpalen en van alles wat je anders maar kan bedenken!

Zonder een camera! De laatste en minst voor de hand liggende manier om jouw flexibele tripod te gebruiken is door er niet eens je camera aan te bevestigen. Je kan het statief gebruiken om erbijvoorbeeld een lamp of microfoon op te monteren, zodat jij in een kleine ruimte met beperkte toegang kunt werken.

Het mag duidelijk zijn: De mogelijkheden zijn eindeloos met dit prachtige, kleine hulpje... En deze fijne behulpzame camera assistent vind je uiteraard hier bij Actioncam-Mania.nl

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=flexibele+tripod+grip

Meer info: https://www.youtube.com/watch?v=JvvPr1Sl40k