De meesten onder ons zijn wel bekend met de meest voorkomende barrière of smoes voor een regelmatige fitness workout: het gebrek aan tijd. Werk, gezinsverplichtingen en andere realiteiten van het dagelijks leven belemmeren vaak onze beste bedoelingen om actiever op de sportschool of zo te zijn.

Er zijn veel barrières mogelijk, die van per persoon tot persoon en levensomstandigheid kunnen verschillen. Maar als jij toch graag een beetje sportief voor de dag wenst te komen, dan is het wellicht nuttig om als eerste jouw eigen persoonlijke barrières te identificeren. Waarna jij deze zou kunnen proberen te overwinnen. We beginnen hier met de belangrijkste:

Gebrek aan tijd

Oplossingen: Houd al jouw activiteiten gedurende één week in de gaten en identificeer vervolgens tenminste drie tijdbestekken van 30 minuten die jij zou kunnen gebruiken voor fysieke activiteit.

Selecteer daarbij activiteiten die prima in jouw huis- of werkroutine kunnen passen, zodat je geen extra tijd aan transport verspilt. Denk bijvoorbeeld aan goede opties zoals wandelen in je buurt, trappen lopen op kantoor of sporten terwijl je TV kijkt.

Vrienden en familie delen jouw interesse in fysieke activiteit niet

Oplossingen: Leg jouw fitness- en / of gezondheidsverbeteringsdoelen uit aan vrienden plus familie en vraag om hun steun. Nodig vrienden uit samen met jou deel te nemen aan fysieke activiteit. Word lid van een lokale sportschool of wandelclub om mensen met vergelijkbare doelen te vinden om ekaar zo te ondersteun.

Gebrek aan motivatie en/of energie

Oplossingen: Plan vooruit. Plan fysieke activiteiten op specifieke tijden of dagen in en ‘vink’ ze iedere keer aan op jouw kalender wanneer jij deze voltooid hebt. Bepaal op welk tijdstip van de dag jij je (een beetje) energieker voelt en probeer de workout in dat tijdsbestek uit te voeren.

Gebrek aan middelen of apparatuur

Oplossingen: Selecteer activiteiten waarvoor jij minimale voorzieningen of apparatuur nodig hebt, zoals wandelen, joggen, touwtjespringen of gymnastiek. Identificeer mogelijkerwijs goedkope, handige fitness mogelijkheden in jouw gemeenschap, zoals een park, recreatieprogramma’s, wellness-groepen op de werkplek, wandelclubs, et cetera.

Zo zie je maar weer. Wanneer jij maar een beetje naar wat tijd voor een fitness workout op zoek gaat, dan zie je echt wel mogelijkheden om elke dag wat actiever te zijn en op deze wijze een paar extra stappen te zetten tijdens jouw dagelijkse activiteiten. Op de sportschool of niet...

Vergeet niet wat wij van Actioncam-Mania ook wel weten, en dat is dat elke stap telt!

sportschool

workout

fitness