Een pandemie van flink wat maanden heeft geleid tot een grote verschuiving in hoe, wanneer en waar we sporten. Volgens een online rapport sport 25% van de professionals nu intensiever dan bij de aanvang van de COVID-19 toestanden. En hoe zit het met jou? 

Dit is volgens GoPro-Mania hoe jouw trainingen en die van vele anderen er waarschijnlijk in 2021 uit zullen zien.

De lunchpauze is terug! 

Voorbij zijn de dagen dat mensen op hun kantoor aankomen en hun kont aldaar negen uur lang aan een bureaustoel vastgelijmd houden. Voor het eerst sinds een lange tijd gebruiken mensen de lunchpauze (weer) om zich in het zweet te werken. 

Lunchtrainingen zijn in 2020 behoorlijk in populariteit gestegen. Deze verschuiving kan grotendeels toegeschreven worden aan een toename van het werken op afstand... en het gemak van virtuele vergaderingen zonder dat jij je eerst hoeft te douchen. 

Plus veel gezondheidsexperts zeggen dat een middagtraining goed voor je fysieke en mentale gezondheid is, om nog maar te zwijgen over jouw productiviteit.

Een nieuwe focus op ‘herstellende’ fitness routines 

Zelfzorg en de geestelijke gezondheid zijn de laatste jaren trends die behoorlijk in de wellnessruimte in opkomst zijn. Maar de schijnbaar torenhoge stressniveaus van 2020 hebben tot een nog grotere toename van de fitheid in het belang van onze mentale en emotionele gezondheid geleid. 

De zogenaamde herstellende fitnessgenres, zoals yoga, Pilates en Barre, namen dit jaar het merendeel van de openingen in de top vijf van populairste digitale workouts in beslag, omdat veel individuen schreeuwden om online fitness instructies om daarmee hun pandemische stress te kunnen beheersen.

Een digitale en persoonlijke fitness mix 

Digitale trainingen zullen vanwege hun gemak eveneens populair blijven, maar dat betekent zeker niet dat de persoonlijke lessen in een sportschool of bij een sportclub verouderd zijn. Uit een online onderzoek bleek dat bijna alle professionals hopen in 2021 weer naar fitnessstudio’s en sportscholen terug te kunnen keren, maar velen onder hen enkel terugkeren wanneer zij zich veilig voelen om dat te doen. 

Het afgelopen jaar heeft ons allemaal laten zien dat digitale fitness soms duidelijke voordelen biedt. Het is handig en verwijdert enkele van de financiële plus tijdsbarrières waarmee we te maken kunnen krijgen als we persoonlijk naar een fitnessles gaan. 

Dit verklaart dan ook waarom de helft van de respondenten dit jaar een hybride mix van in de studio en thuisworkouts plannen. Uit het rapport bleek dat men veelal lessen boekten die soms extra (kostbare) apparatuur nodig hebben, zoals hoge intensiteit interval training, fietsen en boksen. Dat zijn in dit geval trainingen die thuis moeilijker te doen zijn.

Een gezond en sportief fitness jaar 

We komen in 2021 wederom in een fase waarin de consument zelf zal beslissen wat voor hen sportief het beste werkt, en de sportclubs, persoonlijke trainers of online workouts moeten hen dan ook overal waar zij dat maar willen in tegemoetkomen. 

Dus of dat nou een sportbeoefenaar is die nog steeds hunkert naar de gemeenschap van hun persoonlijke lessen, of de persoon die liever in alle vrijheid thuis zijn of haar lichamelijke oefeningen doet, de sportieve consument is de baas. 

GoPro-Mania ondersteunt ze gelukkig allemaal en wenst ieder een gezond en sportief fitness jaar toe! 

OUTDOOR & SPORTS SPORTS & ENTERTAINMENT FITNESS 

Bron: today