Social distancing, jezelf in quarantaine plaatsen en de (gedeeltelijke) sluiting van veel sportscholen hebben het moeilijker gemaakt om te trainen. Maar met deze fitness tips helpen wij van Actioncam-Mania een beetje om in deze bizondere tijd toch nog actief en gezond te blijven.

Het belang van actief blijven 

Omdat veel van onze dagelijkse routines op dit moment beperkt blijven, kan het moeilijk zijn om de motivatie om te sporten te vinden. Met de uitdagingen van thuiswerken en een beperkte toegang tot fitnessfaciliteiten, kan het moeilijk zijn om vast te houden aan een trainingsroutine. 

In jouw eigen huis een fitness trainingsroutine aanhouden, kan op dit moment heel verstandig lijken. Want zelfs een klein beetje fitness activiteit kan al een enorm verschil maken voor hoe jij je voelt of denkt. In principe is lichaamsbeweging één van de krachtigste hulpmiddelen die we hebben om fysiek en mentaal gezond te blijven!

Een fitness plan maken dat jou gemotiveerd houdt 

De kans is groter dat jij je langer aan een oefenplan houdt wanneer je klein begint, jouw successen viert en het geleidelijk opbouwt. En bij al dit sporten is het belangrijk om veilig te blijven, goed schoeisel te dragen, langzaam te beginnen en jouw spieren en pezen altijd even de tijd te gunnen om zich aan elke nieuwe activiteit aan te passen.

Creëer thuis een fitness trainingsgebied 

Als jij over voldoende ruimte beschikt, dan is het heel fijn om in een speciaal ingerichte omgeving te oefenen en aldaar al jouw uitrusting bij de hand te houden. Probeer eens weerstandsbanden, waterflessen of jouw eigen lichaamsgewicht te gebruiken om weerstandsoefeningen uit te voeren. 

Je zou kunnen beginnen met push-ups tegen de muur. En heb jij een trap in jouw huis? Welnu, traplopen is een efficiënte krachttraining. Houd één voet op een trede en stap meerdere keren op en neer (of probeer twee treden op te lopen voor een nog zwaardere training).

Hoeveel beweging is voldoende? 

In deze unieke pandemie tijd is het belangrijk om te onthouden dat als het op lichaamsbeweging aankomt, iets altijd beter dan niets is. Dus als jij een blokje omgaat, dan strekt dit niet alleen jouw benen, maar helpt het ook om de gedachten in jouw hoofd te klaren. Het kan jou zelfs inspireren om de volgende dag wat verder te gaan lopen. 

Dat gezegd hebbende, is de huidige aanbeveling voor volwassenen om elke week naar ten minste 150 minuten met matige intensiteitsactiviteit (of 75 minuten van krachtige intensiteit) te streven, met twee sessies van krachtopbouwende activiteiten per week. 

Dat is ongeveer 30 minuten beweging, vijf keer per week. Het is ook oké om het apart van elkaar te doen. Twee trainingen van 15 minuten of drie trainingen van 10 minuten kunnen jou net zo goed helpen.

Beloon jezelf 

Het helpt ook mee om jezelf een extra traktatie te geven als beloning voor het volhouden van jouw fitness oefenprogramma. Neem bijvoorbeeld een lekker lang, heet bubbelbad, maak een fruitsmoothie of bel een vriend of familielid. En onthoud: de gezonde gewoonten die jij nu opbouwt, kunnen jou meehelpen tot ver in de toekomst gezonder en gelukkiger te zijn. Actioncam-Mania denkt zo actief een beetje mee aan jouw welzijn! 

OUTDOOR & SPORTS SPORTS & ENTERTAINMENT FITNESS 

Bron: helpguide