Voeg ook een lens filter toe aan jouw GoPro

De beeldkwaliteit van GoPro en look-a-like camera’s is in de loop van de jaren aanzienlijk verbeterd, maar ze zijn soms nog steeds behoorlijk gericht op helder daglicht.

Ze zijn tenslotte duidelijk voor alle sportieve avonturen buitenshuis bedoeld en de ingebouwde beeldsensoren zijn geoptimaliseerd voor de helderheid en kleurbalans bij fel zonlicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan activiteiten zoals surfen en snowboarden of andere vormen van ‘extreme’ buitensporten.

Maar heel soms kan je alsook wel ietwat teveel licht hebben. En wanneer dat het geval is, dan kan het zijn dat jouw actieve hoogtepunten er wat flets of kleurloos saai en vervaagd uit zien.

Polarisatie filter

Misschien vindt dit plaats op precies dezelfde plaatsen waar jij wellicht een zonnebril of skibril wenst te dragen. Daar waar jij met al dat heldere licht bijna wordt verblind. En dan vooral bij het gereflecteerde licht van water of sneeuw...

In die omstandigheden kan een polarisatie filter voor jouw actiecamera echt van pas komen. In de juiste omstandigheden kan deze de schittering aangenaam verminderen en veel levendigere kleuren naar voren toveren.

ND filter

Als jij denkt aan snelheid in winterse situaties, dan denk je al snel aan skieen. Wij van Actioncam-Mania denken op dat moment ook direct aan een ND filter voor jouw GoPro.

Want bij het filmen van dit soort sportevenementen met een hoge snelheid vertraagt zo’n ND filter de sluitertijd van de actiecamera, waardoor er een bewegingsonscherpte met hoge snelheid ontstaat.

Plus op extreem heldere dagen kan het ND filter al dit licht ietwat verzachten.

Rood filter

En dan onderwater. Heb jij je ooit teleurgesteld gevoeld bij het afspelen van jouw snorkelvideo’s omdat al die beelden in het water er blauwachtig uitzagen, zonder echte kleuren?

Welnu, het toevoegen van een rood filter op je actiecamera zal de kwaliteit van jouw onderwaterfoto’s en -video’s aanzienlijk verbeteren. Gebruik zodoende altijd een rood filter tijdens het snorkelen of duiken en geniet hiermee direct van heldere en scherpe beelden!

Conclusie

Filters zijn belangrijke accessoires voor alle digitale (actie) fotografen en kunnen de videobeelden en foto’s uit een action cam naar een veel hoger kwaliteitsniveau tillen.

En ook al zullen sommige personen beweren dat jij dit later gewoon kan aanpassen in photoshop of zo, is dit niet altijd waar! Gebruik om deze reden dus ook een filter van Actioncam-Mania op jouw GoPro of andere actiecamera.

lens accessories/lens adapter

filter gopro

housing lens