Films met een GoPro maken is al heel lang niet meer beperkt tot enkel actiefilms. Het kan en moet zelfs een onderdeel van jouw filmcamera arsenaal zijn. Vergelijk het maar eens met een doosje waskrijtjes. 

Het algemene idee van deze waskrijtjes is dat de tools die jij gebruikt absoluut een tweede plaats innemen in vergelijking met jouw passie om een beeldverhaal te vertellen met alle nuttige camera tools die jij tot je beschikking hebt.

Een zekere mate van compromissen

Het is natuurlijk van groot belang hoe jij al die tools gebruikt als je een film met een GoPro gaat maken. Want het filmen met een GoPro of een vergelijkbare actiecamera vereist een zekere mate van compromissen, maar dit betekent zeker niet dat jij geen geweldige film kunt maken door een GoPro camera in jouw workflow op te nemen of deze zelfs als je hoofdcamera te gebruiken! 

Het gebruik van een GoPro camera is onder meer zeer geschikt voor: sport- en actiefotografie, outdoor videografie, drone opnames, dolly of tracking shots en zelfs interviews.

Low-budget filmmaken 

Als het low-budget filmmaken met een hoge kwaliteit jouw focus is, dan is de GoPro zelfs ideaal voor jou! Deze fijne kleine camera elimineert namelijk alle complexiteit die het organiseren van een lange film met zich meebrengt, maar bezuinigt niet op professionele kwaliteit. 

De allernieuwste action cams bieden namelijk een 4K videomogelijkheid aan. Ze beschikken veelal over een goed werkend stabilisatiesysteem, time-warp en time-lapse opties. Daarnaast zijn ze (eventueel met een optionele behuizing) waterdicht, bevatten ze een touchscreen voor meer gebruiksgemak en kan het vaak standaard gebruikt worden om een live streaming te verzorgen. 

Zo’n compacte action cam geeft je tevens meer vrijheid en zorgt met alle mogelijk GoPro-Mania mounts ook voor veel meer creativiteit. Als je na dit te lezen alsnog twijfelt over het gebruik van deze super kleine compactcamera’s voor het filmmaken, dan is er te melden dat de bekroonde film Face 2 Face van Netflix exclusief met de GoPro Hero 4 is opgenomen.

Unieke mogelijkheden GoPro-Mania mounts 

Met een GoPro kan je kortom het beeldverhaal prima benadrukken waarbij je niet alleen voor de flitsende speciale effecten gaat. Ze vormen in de meeste gevallen een geweldige aanvulling op de cameracollectie van een cameraman voor het maken van films. Zeker als je alle unieke mogelijkheden van de GoPro-Mania mounts meetelt! 

GOPRO ACCESSORIES GIMBAL CAMERA MOUNT

Bron: filtergrade & trailheadproductions