Topdrones, zoals die van de DJI Mavic series, zijn in staat om met hoge snelheden te vliegen, terwijl ze nog steeds redelijk ingewikkelde manoeuvres kunnen uitvoeren.

Hierdoor kunnen zowel commerciële als amateur filmmakers behoorlijke interessante scènes opnemen. En zoals je misschien al weet, heeft Hollywood die drones flink omarmd en momenteel als standaard gereedschap toegevoegd bij het maken van films.

Enkele beroemde spannende actiescènes werden met drones opgenomen, zoals de motorachtervolging in James Bond’s ‘Skyfall’ op de daken van Istanbul, de luchtopname van het zwembadfeest in de ‘Wolf of Wall Street’ en redelijk wat scènes in ‘The Expendables 3’.

Filmen in de lucht voor op TV

Televisieteams hebben drones alsook erkend als redelijk superieur aan helikopters en statische kranen. Of zoals experts het zeggen, het is nu veel gemakkelijker om met adrenaline gevulde actiescènes, 360 graden weergaven en dramatische panorama's met drones te creëren.

Drones hebben dan ook veel visuele effecten op de televisie veranderd. En echt niet alleen wat je te zien krijgt in natuur documentaires, maar alsook in sport- en race evenementen, of zo.

Drone videografie is imiddels diep ingebakken in het maken van allerlei films. De veranderingen die het bracht in het maken van films over de hele wereld zijn zowel gunstig voor filmmakers als het publiek dat hongerig is naar steeds meer indrukwekkende en adembenemende scènes.

Dus vind jij na het zien van al die imposante biosopnames jouw eigen drone fimpjes er soms wat saai uitzien en vraag jij je af hoe je deze een boost kan geven? Hieronder vind je enkele videografie-tips om je drone opnames te verbeteren!

Combineer verschillende asbewegingen

Je beelden zullen nauwelijks opvallen als jouw drone enkel vooruit of achteruit beweegt. Om meer diepte aan jouw opnamen toe te voegen, kan je verschillende combinaties van asbewegingen uitproberen.

Vlieg bijvoorbeeld tegelijkertijd omhoog en achteruit of vlieg zijwaarts terwijl je omhoog en vooruit vliegt. Maar zorg ervoor dat je langzame en gestage bewegingen maakt voor een prettig filmisch effect.

Rondraaien

Het omcirkelen van een object kan een enorme filmische impact toevoegen aan jouw video opnamen. Je kan handmatig in een cirkel navigeren door het te filmen object in het midden te houden terwijl je zijwaarts er omheen vliegt.

Vlieg op een lage hoogte

Filmen op een grote hoogte is geschikt voor allerlei doeleinden. Maar door met je droon lekker laag te vliegen kan je objecten gedetailleerder weergeven en eveneens een spannender ervaring creëren. Plus wanneer jij dit versnelt, kan je bovendien heel eenvoudig een behoorlijk intens gevoel via jouw opnamen overbrengen. Denk natuurlijk wel aan de veiligheid van je omgeving!

Volg het onderwerp vanuit verschillende hoeken

Een onderwerp van achteren volgen is een klassieke filmbeweging. Maar omdat het gemakkelijk is om met je drone vanuit verschillende beeldhoeken te filmen, waarom probeer je deze dan ook niet uit?

Zijwaartse bewegingen

Wil jij het omliggende landschap vanuit een ander perspectief onthullen? Zijwaartse bewegingen zorgen daar wel voor! Kies een object uit om mee te beginnen, ga vervolgens naar de zijkant en laat het onderwerp voorbij schuiven zodat je het landschap erachter alsook kan tonen. Een groothoeklens kan dit effect nog verder versterken.

Vergeet uiteraard ook niet om je vliegtechnieken te verbeteren met alle tips en trucs van andere drone piloten op Facebook! En kijk daarnaast eveneens naar de DJI Mavic series accessoires van Actioncam-Mania om jouw DJI vlieghobby aangenaam te complementeren.

Dit artikel kwam overigens tot stand met hulp van dronesinsite & DJI zelf