Een extreme sporten gaat vaak gepaard met opwinding, vaardigheden en een element van gevaar. Daarmee is het dus een ideaal tegengif in onze dagelijkse wereld waarin bijna alles in overmatige veiligheid geregeld is!

Zo’n extreme sport beoefenen is niet voor iedereen weggelegd, maar kijk hieronder eens op onze Actioncam-Mania lijst om te zien of iets hiervan jouw adrenaline niet flink verhoogt.

Speleologie

Speleologie is de sport van het verkennen van grotten, wat soms ook wel wordt aangeduid als ‘grotonderzoek of spelunking’. Het vereist vaak veelvuldig klimmen of kruipen door nauwe openingen en het gebruik van touwen om hoogteverschillen te overbruggen. Het verkennen van verticale grotten wordt veelal ‘speleologie’ genoemd.

Kitesurfen

Kitesurfen is een fantastische extreme sport, waarbij je een kleine surfplank met voetriemen en andere verbindingen gebruikt welke zijn bevestigd aan een grote krachtige vlieger of kite. Deze bestuurbare vlieger laat je over het water (en soms erboven) glijden terwijl jij tegelijkertijd zowel de kite als het surfboard bestuurt.

Mountainboarden

Mountainboarden of ‘all-terrain-boarden’  is een nieuw type extreme sport welke afgeleid is van snowboarden. Het kan op elk mogelijk oppervlak worden gedaan en bestaat uit het berijden van een grote plank met gemonteerde wielen, welke veel wegheeft van een over-sized skateboard. De wielen zijn ontworpen om grotere obstakels te kunnen weerstaan dan normale skateboards, en maken scherpere bochten.

Alpinisme

Bergbeklimmen  is de sport van wandelen, hiking en bergbeklimmen. De moeilijkheidsgraad bij bergbeklimmen is afhankelijk van het terrein, waarbij de meer gewaagde bergbeklimmers vaak hoge, steile en meestal besneeuwde bergtoppen trotseren.

Duiken

Duiken of ook wel scuba diving genoemd is een enorm populaire sport die jou de onderwaterdieptes laat onderzoeken. Het toont je het interessante zeeleven, riffen, scheepswrakken en wat jij verder maar wenst te zien. Het kost je een aantal duiklessen om jou te laten wennen aan het dragen van de duikfles en het bijbehorende ademhalingsapparaat… Maar daarna zal een geheel nieuwe wereld voor je opengaan!

Parachutespringen

Parachutespringen houdt in dat je jezelf (meestal) uit een vliegtuig werpt op een typische hoogte van ongeveer 12.000 voet (plusminus 3.658 meter) en je jou dan een tijdje vrij naar beneden laat vallen, alvorens jij een parachute activeert om deze samen met jou veilig naar een landingsplaats te sturen.

Wildwaterraften

Naast het surfen en wakeboarding is er ook het wildwaterraften. Dit wordt zeker niet voor niets ‘ white water rafting’ genoemd, wat overigens verwijst naar de kleur van het water wanneer het bijzonder turbulent is. En jouw knokkels zullen er waarschijnlijk ook wit van worden wanneer jij samen met je team (veelal maximaal acht personen) op pad bent langs woeste stroomversnellingen met niets meer dan een opblaasbootje tussen jou en een koude waterplons!

De juiste actiecamera benodigdheden

Welke extreme actie sport jouw hart ook harder laat kloppen, Actioncam-Mania levert jou wel de juiste actiecamera benodigheden om deze unieke avonturen piekfijn vast te leggen!

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=sport

https://www.actioncam-mania.nl/

Bevat info van: realbuzz