Veel camera-accessoires gebruik je maar sporadisch. Hier vind je echter de meest essentiële GoPro-Mania accessoires voor jouw camera-uitrusting, die iedere fotograaf wel nodig heeft aangezien ze handig zijn voor elk type fotografie die jij maar beoefent. 

Fotografie kan soms een dure hobby zijn, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Je hebt alleen maar wat speciefieke toebehoren nodig om de beste foto’s te kunnen maken die goed bij jouw visie passen. 

Maar wat zijn de essentiële items voor jou als fotograaf? Welnu, dit zouden de juiste artikelen zijn om op de juiste manier aan de slag te gaan.

Camera statief 

Er zijn maar weinig camera-accessoires zo veelzijdig en noodzakelijk als een statief. Of je nu landschaps-, portret-, nacht-, straat- of zelfs huwelijksfotografie fotografeert, je hebt op een bepaald moment absoluut een statief nodig.

Tripods zijn uitermate handig bij weinig licht, omdat de stabiliteit van een statief jou in staat stelt om opnamen met een langere belichtingstijd te maken zonder dat de camera hierbij beweegt. Deze stabiliteit is ook cruciaal voor zaken als nachtfotografie.

Een ontspanknop op afstand 

Een externe ontspanknop is handig omdat jij hiermee een foto kan maken zonder de camerabehuizing fysiek aan te raken, waardoor de kans op cameratrilling en onbedoelde onscherpte geëlimineerd wordt. Het wordt meestal gebruikt in combinatie met een statief. 

Er zijn twee soorten van ‘shutter control’: bedraad en draadloos. Meer geavanceerde afstandsbedieningen bieden extra functies zoals de ondersteuning voor het half indrukken, ingebouwde timers en zijn voorzien van LCD schermen.

Een externe flitser 

Elke fotograaf heeft op een gegeven moment zeker een flitser nodig, zelfs als je niet direct van plan bent om in het donker te fotograferen, maar gebruik hierbij niet de ingebouwde flitser op jouw camerabody. Deze is gewoon niet goed genoeg. Geef in plaats daarvan een klein beetje geld uit aan een externe flitser (soms ook wel speedlight genoemd). En vergeet hierbij ook de oplaadbare batterijen niet!

SD geheugenkaarten 

Voor fotografie is het beter om altijd een handvol SD kaarten te hebben dan slechts één grote SD kaart. Op deze manier, als een kaart ooit beschadigd mocht raken, heb je nog steeds die andere SD kaarten die je nog kunt gebruiken. Er is namelijks niets erger dan je geen foto’s kan maken omdat je enige SD kaart ermee op hield.

Een camera reinigingsset 

Vuil, stof en vocht kunnen in camerabehuizingen, lenzen en andere accessoires terechtkomen. In het ergste geval kunnen jouw dure camera en lenzen hierdoor permanent beschadigd raken. Het negeren van belangrijk camera-onderhoud door middel van een schoonmaak kit is misschien wel de duurste fout die jij ooit maken kan! 

Een betere uitrusting maakt van jou geen betere fotograaf. Maar de juiste GoPro-Mania camera accessoires met je meedragen kan het fotograferen wel leuker maken, en dat is ook iets heel waardevols! 

GOPRO ACCESSORIES OTHER ACCESSORIES

Bron: makeuseof