Er bestaat geen twijfel over dat knie en elleboog support van Actioncam-Mania belangrijk kan zijn bij het verzorgen van een blessure of ter voorkoming van mogelijke blessures.

Wanneer moet je een elleboog of knie support dragen? 

Over het algemeen zou er een support moeten worden gedragen als jij kniepijn of last van je elleboog hebt, of als jij graag blessures tijdens het sporten met veel contact wilt voorkomen waarbij de kans op knie of elleboog blessures groter is. 

Speciale knie of elleboog bescherming kan ook voor revalidatiedoeleinden gebruikt worden, en zijn tevens handig voor mensen met artritis, omdat het kan meehelpen bij het verminderen van pijn en ontsteking. Jouw huisarts of specialist kan jou helpen beslissen of dit aan te bevelen is.

Lycra ondersteuning 

Een speciale elastische Lycra ondersteuning is ideaal om het zo over je knie of elleboog te laten glijden. Ze bieden een elleboog of knie compressie, wat kan helpen bij het beheersen van een zwelling en/of pijn. Deze unieke hulzen werken ook vaak goed bij bijvoorbeeld een milde kniepijn en helpen de effecten van artritis te minimaliseren. De ondersteuning zit comfortabel en past ideaal onder jouw kleding. 

En alhoewel de elleboog niet zo kwetsbaar voor blessures is als de gewichtdragende gewrichten zoals de knie en de heupen, kan zo’n elleboog toch wel een redelijke blessure oplopen. 

Enkele soorten blessures zijn onder meer botbreuken, stressfracturen en ontstekingen veroorzaakt door aandoeningen zoals tendinitis, artritis, bursitis, en laterale epicondylitis (ofwel de tenniselleboog). 

De ontstekingsblessures worden hierbij vaak veroorzaakt door een overmatig of herhaaldelijk gebruik van de elleboog. Elleboog steunen zorgen voor extra warmte over het pijngebied, wat kan helpen bij het genezingsproces.

Preventieve bescherming 

Het gebruik van speciale elleboog en kniebeschermers van Actioncam-Mania zijn daarnaast ook perfect voor bij activiteiten zoals skateboarden, skeeleren en diverse schaats varianten. 

Al deze sportieve oefeningen zijn bedoeld als een plezierige lichaamsbeweging terwijl jij dit vaak tezamen met jouw vrienden of familieleden uitvoert. Maar bescherm je wel goed hierbij, want het ijs of het asfalt kan het niet schelen hoe hard jij hier op valt! 

Dus doe jezelf een plezier en bescherm je knieën en ellebogen altijd goed met de juiste support van Actioncam-Mania, want je hebt er ieder maar twee van en die gaan het liefst een leven lang mee...

Bronnen: mcdavidusa, dunbarmedical