Als je niet het geluk hebt om (per ongeluk) in een gebied te wonen waar het golfseizoen het hele jaar door gaat, dan heb je waarschijnlijk moeite om jezelf tijdens de wintermaanden voor het golfspel in vorm te houden. In deze Actioncam-Mania blogpost leer je gelukkig toch nog wat mogelijkheden waarop je met indoor golf in de donkere maanden toch nog wat vaart in je golfslagen kan houden! 

Er zijn uiteraard flink wat beperkingen aan de golfoefeningen die je binnen kunt uitvoeren, maar als jij je op de juiste soorten oefeningen concentreert, dan kan je jouw vaardigheden toch nog een beetje in stand houden voor de lente! 

Je zult daarbij tevens zien dat jij, na een beetje online winkelen op Actioncam-Mania, toch nog in staat kan zijn om een volledig doe-het-zelf-oefenterrein in je kelder of garage op te zetten. En dit is de manier om dit te doen:

Richt je oefengebied in 

Hoewel je niet alle tools nodig hebt om jouw golfspel in de winter te oefenen, is het toch handig om de mogelijkheden te kennen. 

Het golfnet - Als je serieus bezig bent om jouw indoor golfspel in vorm te houden, is het belangrijk om een ​​groot net te hebben om in te kunnen slaan. Zo’n net kan overal worden opgehangen, maar het kan zijn dat je een beetje extra creatief moet zijn om het aan de grond te kunnen bevestigen. Zorg er in ieder geval voor dat het net stevig aan elk oppervlak vastzit waarop jij het laat rusten, want anders beweegt het elke keer weer als jij er een bal in slaat. 

De afslagmat - Daarnaast heb je ook iets nodig om de ballen vanaf te slaan. Een golfmat die groot genoeg is, is de investering hierbij meer dan waard is. Want het is anders onrealistisch oefenen, aangezien een kleinere mat al snel de neiging heeft om na elk schot te bewegen, iets wat als frustrerend ervaren kan worden. 

De spiegel - Je moet absoluut een spiegel hebben bij indoor golf. Dit is namelijk één van de meest essentiële oefenhulpmiddelen binnenshuis die er is. 

En let op! Effectief indoor golf oefenen gaat niet over wie de coolste opstelling heeft, maar de juiste tools om jouw golftechniek optimaal te oefenen en bij te houden.

Verbeter je techniek 

Het gebruik van een spiegel - Nee, het is niet zo dat je zo alleen maar flink naar jezelf kunt kijken om al het harde werk dat je in jouw persoonlijke fitnessoefeningen hebt gestopt te kunnen bewonderen. De reden dat we een spiegel nodig hebben, is namelijk om te werken aan misschien wel het belangrijkste onderdeel van een golfslag... namelijk jouw houding en de afslag te oefenen. 

Gebruik een oefennet met al je beschikbare trainingshulpmiddelen - En weet dat er is geen betere manier is om een spel te ruïneren dan zonder een duidelijke focus een golfbal in een net te slaan! 

De golfslagen of het ‘putten’ - Je belangrijkste focus bij het indoor putten is om de uitlijning, routine en oogpositie van je slagen correct te krijgen. Want deze drie elementen zijn waar je ook golft altijd hetzelfde. 

Deze heel beknopte Actioncam-Mania indoor golf gids is voor iedereen die graag het momentum van hun golftechniek willen behouden en continue een verbetering in hun golfspel willen zien. 

OUTDOOR & SPORTS SPORTS & ENTERTAINMENT GOLF ACCESSORIES 

Bron: thediygolfer