Als je op zoek bent naar inspiratie, ideeën of goede adviezen voor het onderwater fotograferen met diving cases, dan is dit de juiste plek om te zijn! Juist: met een beginnershandleiding voor onderwaterfotografie.

Ben jij ook moe van blauwgetinte onderwaterfoto’s met veel witte vlekken? Wij van Actioncamera-Mania helpen je mee dat jij tijdens je duiken veel betere opnames zal maken. Want onderwater foto’s maken is heel anders dan deze aan de oppervlakte te nemen. Onderwater zijn er namelijk veel factoren die van invloed zijn op het eindresultaat van de foto.

Wat is er dan precies nodig om fantastische onderwaterfoto’s te maken? Nou, het vereist een sterke vastberadenheid, concentratie, echte passie, een creatief oog en natuurlijk een goede digitale camera voorzien van één van de geschikte Actioncamera-Mania diving cases van bijvoorbeeld Puluz welke onderwater bruikbaar is.

Hier zijn enkele eenvoudige tips die, als ze goed worden toegepast, jouw foto’s er direct beter uit laten zien:

Je zou moeten proberen om de afstand tussen de camera en het object te minimaliseren. Water absorbeert namelijk licht, dus des te dichter je bij het object bent, des te meer licht jouw camera van het voorwerp zal vangen. Als jij die foto op een grotere afstand maakt, dan is jouw object al gauw donker en wazig.

Indien jij een flitser op jouw camera gebruikt, dan speelt ook de afstand een grote rol. Als jij je niet niet dicht genoeg bij jouw object bevindt wanneer je die ingebouwde flitser gebruikt, dan wordt het licht teruggekaatst met deeltjes in het water waardoor er meer ruis op de foto ontstaat. Dit wordt ook wel ‘backscatter’ genoemd.

Hoe kan jij deze witte vlekken op jouw foto’s vermijden? Welnu, indien jij je meer dan een halve meter afstand van je object bevindt, gebruik de flitser dan niet. Gebruik echter een strobe lamp die je bovenop de camera monteert. Hierdoor komt het hulplicht vanuit een andere hoek en wordt de terugverstrooiing op de foto verminderd.

Het gebruik van een flitser zal jouw foto echt een betere belichting geven en zal daardoor de foto levendiger maken. In het algemeen ontbreekt er bij beginners die onderwaterfoto’s nemen echt een beetje extra verlichting. Zoals je wellicht al weet absorbeert het water licht en dus des te ondieper jij de foto neemt, des te meer licht je krijgt. De beste foto’s maak je daarom vaak tot een diepte van vijf meter met behulp van zonneschijn.

De camerahoek moet ook correct zijn. In plaats van frontaal een foto te nemen zoals je dat vaak op het land doet, kan je beter proberen jouw camera een beetje naar boven te kantelen èn jezelf naar beneden bewegen.

Op deze manier krijgt je beeldobject een andere beeldhoek en ontvangt jouw foto wat meer licht van de zon erboven. Deze eenvoudige benadering voegt heel simpel additionele schoonheid toe aan iedere eenvoudige foto!

Deze enkele Actioncam-Mania tips geven jou reeds een goed inzicht in hoe jij een goede onderwaterfotograaf zal worden! Kijk nu allereerst maar even op onze site naar een geschikte camera behuizing om dit mogelijk te maken. Er zijn diving cases voor vele moderne digitale camera’s beschikbaar.

https://www.gopro-mania.nl/gadgets/camera-accessories/diving-cases/


Dit artikel kwam tot stand met hulp van divein