Het lijkt erop dat je tegenwoordig geen toeristenval meer kan bezoeken zonder aangevallen te worden door een rondzwevende monopod van medereizigers.

De monopod uitvinding

Maar flink wat jaren voordat het woord ‘selfie’ in het woordenboek verscheen, zag een ondernemer reeds een zakelijke kans waarbij anderen enkel een camera zagen die aan een raar uitziende skistok was bevestigd...

“Toen ik deze dingen voor het eerst begon te verkopen, vond men het echt een raar idee. Het was ontworpen voor de iPhone en de mensen hadden toen schijnbaar nog geen uitdrukking verzonnen om snelle zelfportretten met een point-and-shoot camera te omschrijven,” vertelt de in Toronto opererende ondernemer Wayne Fromm.

In 2006 benaderde Fromm de Henry’s camerawinkelketen in Canada en B & H’s SuperStore in New York City met zijn nieuwste uitvinding, de QuikPod, een uitschuifbare monopod die fotografen met één hand vast konden houden om zo een foto van zichzelf en hun omgeving te maken.

Fromm’s originele QuikPod werd uiteindelijk met veel interesse vertoond in onder meer de Amerikaanse TV programma’s QVC en Oprah’s Favorite Things. Maar het was pas in de afgelopen jaren, nadat smartphone cameramannen - èn vrouwen massaal selfies maakten, dat de QuikPod en andere soortgelijke selfiesticks als een hot item op verlanglijstjes opdoken.

De populariteit van de monopod

De selfiesticks blijven echter critici houden. Zuid-Korea heeft zelfs al die monopods verboden die met Bluetooth mogelijkheden zijn uitgerust!

Samen met de critici trok de nieuwe populariteit van de QuikPod alsook meer concurrenten aan die wilden meeprofiteren van het selfie-fenomeen. Zo zijn er vooral in Azië flink wat ‘knockoff’ selfie sticks de toonbank overgegaan.

Fromm beweert dat zijn QuikPod de eerste monopod was. Hij zegt dat hij in 2002 voor het eerst op het idee kwam, toen hij samen met zijn dochter door Europa reisde en zich zorgen maakte over het aan vreemden moeten vragen een foto van hen te maken.

De opkomst van de selfie sticks was een fenomeen die gewoon helemaal niet te stoppen was. En die uitvinding van de monopod is nog steeds geweldig voor zowel amateur als professionele fotografen.

De camera op een stick

De trend van de camera op een stick, officieel een monopod genoemd, is bij Actioncam-Mania verkrijgbaar in vele verschillende modellen en stijlen, afhankelijk van het benodigde gebruik en het type camera of mobiele telefoon.

Het standaard monopod design is veelal speciaal vervaardigd voor smartphones of kleine (actie) camera’s. De betaalbaarheid van de selfiesticks heeft in de afgelopen jaren zeker een uiterst populair en snel groeiend fenomeen gecreëerd.

Dat geldt ook bij Actioncam-Mania waar menig monopod voordelig voor jou klaar ligt om jou heel uitschuifbaar een extra handje aan te reiken!

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=monopod

Via inc