Miljoenen compacte actiecamera’s leggen al meer dan een decennium vele geweldige high-definition videobeelden vast van allerlei spectaculaire sporten. Maar wist je dat jij ze (soms) ook kan gebruiken om video naar social media netwerken te streamen? Of het als een dash cam te gebruiken? Actioncam-Mania behandelt hier een aantal creatieve en leuke manieren om je GoPro of andere sport action cam te gebruiken.

Stream naar Periscope 

Je hebt een GoPro Hero4 of een andere compatibel actiecamera nodig, die je met jouw Periscope social media account op je smartphone moet koppelen. Je zult hierbij nog steeds jouw mobieltje bij de hand moeten houden zodat je een verbinding met de WiFi en Bluetooth van de camera kunt maken, maar dit opent wel een wereld van unieke video opnamen die jij naar al je vrienden of volgers kunt streamen.

Leg een dag uit het leven van je huisdier vast 

Heb jij je ooit afgevraagd wat jouw huisdier de hele dag doet wanneer jij op pad bent? De wereld vanuit het perspectief van je huisdier bekijken, lijkt zo altijd wel min of meer of jij een blik kan werpen op wat er in de hersenen van jouw huisdier omgaat, als het dier weer eens uiterst speels en dwaas handelt. 

Je kunt hier een speciaal harnas voor gebruiken dat jou een unieke POV beleving verstrekt, iets wat al die GoPro’s en andere action cams zo beroemd heeft gemaakt.

Pak de beste beelden van onderweg 

De videomogelijkheden van een 4K actiecamera zijn uitstekend, maar als je slechts een serie van een enkel moment wilt vastleggen, denk dan eens aan de time-lapse fotofunctie die in de camera is ingebouwd. 

Voor opnames met een hoog adrenalinegehalte, zoals over een haarspeldbocht op jouw motor te manoeuvreren, stel jij de timer in om elke halve seconde een foto te maken. Voor langzamere zaken waarbij het landschap niet zo snel verandert, vertraag je de timer tot slecht één keer per seconde of langer.

Ingebouwde time-lapse video 

Er is iets heel betoverends aan het bekijken van time-lapse video’s, en jouw sport action cam beschikt hiervoor veelal over een aantal behoorlijk verbluffende ingebouwde functies. 

De grootte van jouw SD geheugenkaart zal bepalen hoe snel je de timer in kunt stellen, maar des te meer foto’s jij kunt maken (intervallen van 0,5 tot 1 seconde) binnen de tijdsperiode van jouw evenement, des te vloeiender jouw time-lapse video eruit zal zien. 

Als het om een opname gaat die over een lange tijdsperiode plaatsvindt, dan kan de batterij van jouw actiecamera al voor het einde van de filmperiode op zijn, dus zorg ervoor dat jij in dit geval oplaadmogelijkheden of een extra batterij bij de hand hebt.

‘Dashcam’ voor je fiets of scooter 

Als je een forens op de fiets of scooter bent, weet je dit al, maar het fietsen of scooteren in een grote drukke stad, zelfs in fietsvriendelijke steden, is nog steeds inherent gevaarlijk. Regel om deze reden een stuurhouder en druk op opnemen voordat je de weg op gaat. 

Niemand probeert met opzet een ongeluk te krijgen, maar als het gebeurt, dan staat alles wel op video. De verzekeringsmaatschappij zal blij zijn en je hebt daarnaast ook altijd nog beelden om ze online te plaatsen.

Stream naar alles met een HDMI ingang 

Met de ingebouwde HDMI poort van veel moderne actiecamera’s kan je naar elk apparaat met HDMI ingangspoorten streamen, zonder een app te hoeven gebruiken. Je kan de GoPro zo als webcam gebruiken of er rechtstreeks met jouw DVR mee opnemen. 

Haal met deze tips en de bijbehorende mounts plus andere accessoires van Actioncam-Mania ook het maximale aan creatieve resultaten uit jouw GoPro of een look-a-like camera! 

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?q=harnas 

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?q=puluz+360+graden+rotatie 

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?q=stuurhouder 

Bron: tomsguide