Het kiezen van handschoenen of wanten voor in koude omgevingen kan soms moeilijk zijn omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn. Maar het hebben van een paar goede Actioncam-Mania handschoenen is absoluut essentieel wanneer het koud is. 

In dergelijke omstandigheden blijven jouw handen zonder handschoenen namelijk behoorlijk koud, wat niet alleen pijnlijk en onaangenaam is, maar ook buitengewoon gevaarlijk kan zijn met ernstige gevolgen op de lange termijn voor iedereen die het risico op bevriezing onderschat.

Warmteverlies en bevriezing 

Regen en wind zullen hierbij de situatie nog verder verergeren omdat ze het warmteverlies vergemakkelijken, iets dat het meest bij jouw ledematen voorkomt. Dit gebeurt omdat vingers en tenen in koude omstandigheden voornamelijk afhankelijk zijn van de bloedcirculatie om warmte te produceren. 

Koud weer veroorzaakt echter vasoconstrictie waardoor de bloedstroom verminderd wordt en zo wordt er eveneens voorkomen dat al jouw lichaamsdelen de broodnodige warmte krijgen om ze op te warmen. 

Als gevolg hiervan kunnen vingers en tenen vaak door bevriezing aangetast worden. Het dragen van een paar goede (waterdichte) handschoenen of wanten van Actioncam-Mania is dan één van jouw beste opties als je in koude en vochtige omstandigheden buiten bent.

Pasvorm en comfort 

Functionaliteit is één van de belangrijkste kenmerken van een paar goede handschoenen. Hoewel het een subjectief gevoel is dat voornamelijk van de pasvorm afhangt... maar evenzo van het voeringmateriaal en/of de voeringstof(fen), het ademend vermogen, bewegingsvrijheid, enz. Comfort is uiteindelijk erg belangrijk voor je algehele handschoen ervaring.

Water- en windbestendig 

Handschoenen en wanten zouden voor het echte outdoor leven water- en windbestendig moetem zijn. Sommige soorten bevatten waterdichte, ademende membranen waardoor ze gedeeltelijk of volledig waterdicht zijn. Ze zullen jouw vingers fijn tegen de koude regen en sneeuw afschermen.

Ademend vermogen 

Het ademend vermogen gaat in koude omstandigheden samen met de waterbestendigheid. Het gaat om het vermogen van een materiaal om voldoende lucht door te laten (waardoor het gevaar van oververhitting wordt verminderd) en om vocht (in de vorm van waterdamp) uit de handschoen te transporteren, waardoor er droge handen gegarandeerd worden.

Handschoenen en wanten met touchscreen compatibiliteit 

Touchscreen vriendelijke wanten en handschoenen worden de laatste jaren steeds populairder. Ze werken goed met touchscreens samen, zodat jij jouw smartphone of tablet ook in een koude omgeving met handschoenen kunt gebruiken. 

Of jij nu wandelt, fietst, of bij lage temperaturen werkt, je hebt handschoenen of wanten nodig om je handen goed tegen de kou te beschermen. Hier bij Actioncam-Mania vind je allerlei fijne varianten. 

handschoenen