Retro styling is terug in de mode en cat eye zonnebrillen zijn de belichaming van retro-chique accessoires. Wij van Actioncam-Mania brengen jou de mooiste vormen en stijlen in cat eye monturen om elke look te upgraden, van super cool tot extreem hot! 

Ben jij op zoek naar de ideale zonnebril die jou een enorme selfie ego boost zal geven? Nou dan heb je wel jouw match ontmoet met een tijdloze, vintage geïnspireerde cat eye zonnebril van Actioncam-Mania.

De klassieke kattenoogvorm 

Dit opmerkelijk iconische, direct herkenbare silhouet wordt gekenmerkt door zijn opzwaai aan de randen van het frame, waardoor er een dramatisch gedefinieerde wenkbrauwlijn ontstaat. 

De verhoogde tempelranden geven deze bril het uiterlijk van katachtige ogen en maken van deze unieke cat eye brilframes dan ook de snelste en gemakkelijkste manier om je persoonlijke look naar nieuwe hoger niveau te tillen! 

We beloven je: synoniem voor vintage, steampunk, hipster en glamour esthetiek, zal een zonnebril met kattenogen al heel snel een favoriet worden in je mode accessoire collectie.

Een stukje geschiedenis van cat eye zonnebrillen 

En wist je al iets over de oorsprong van de cat eye brillen? Welnu, in de vroege jaren 50 van de vorige eeuw, toen allerlei technologieën beter werden, begon men te experimenteren met de vorm van de bril lens. Tot die tijd waren brillen namelijk enkel in ronde vormen verkrijgbaar, omdat de lenzen, je raadt het al, rond waren! 

Dus toen er langwerpige lenzen op de markt kwamen, gingen de cat eye zonnebrillen ineens ook als een lopend vuurtje in de rondte. Want toen de lenzen langer werden, begonnen brillenontwerpers al vlot een veel elegantere en langgerekte montuurvorm te creëren. 

De versieringen die aan de bovenkant toegevoegd werden waren ook dusdanig ontworpen om het duidelijk te maken dat ze compleet anders waren dan al die saaie brillen die iedereen daarvoor droeg. 

En zo werd het montuur zowel een fashion statement als een handig hulpmiddel voor zichtcorrectie!

Voor jouw eigen catwalk 

Dus laat nu ook zien wie (over haarzelf) de baas is met een stoere cat eye zonnebril, die perfect gemaakt is voor jouw eigen catwalk. Perfectioneer je selfie look en puit je lippen tezamen met deze modieuze accessoire. 

Ontdek ook de cat eye zonnebrillen en andere type brillen bij Actioncam-Mania. Van vintage vormen tot oversized en designer stijl, vind jij hier echt wel de perfecte zonnebril! 

cat+eye