Met de toegenomen sociale media-activiteiten onder kinderen en tieners wordt de action sport camera met de dag populairder. Hun duurzaamheid maakt ze de ultieme keuze voor een kind, want laten we eerlijk zijn, kinderen kunnen soms wel wat ruw zijn met hun speelgoed.

In vergelijking met normale camera's zijn actiecamera’s een soort gepantserde gadget vanwege hun stevigheid en zeker als ze in een robuuste en soms waterdichte behuizing geplaatst worden. Om deze reden is het een prima keus voor als jouw kinderen graag video’s opnemen, van actie houden, allerlei avonturen beleven en deze in beelden willen vastleggen.

Ideaal voor de kids

Een action sport camera is zeker ideaal voor de kids: gewoon de lens richten, op de grote start/stop knop van de camera drukken en filmen maar! Of fotograferen, want dat kan natuurlijk ook met zo’n actiecamera van Actioncam-Mania.

Ze zijn zonder meer makkelijk te gebruiken. Bovendien past bijna alles dat jouw kleine ziet met zijn ingebouwde groothoeklens in het op te nemen frame.

De meeste actiecamera’s zijn ontworpen voor kinderen van 4 jaar en ouder. Alhoewel de camera volkomen veilig is voor jonge kinderen, mag het opladen enkel door volwassenen worden gedaan of onder toezicht van volwassenen. De camera moet ook volledig zijn opgeladen eerdat hij voor het eerst wordt gebruikt.

Functies en mogelijkheden

Voor jongere kinderen zijn de specificaties van de camera minder belangrijk, vooral als jouw kind pas 4 jaar oud is. Je hoeft dan echt niet te investeren in een actiecamera met de allerbeste videoresolutie of hightechfuncties. Oudere kinderen wensen daarentegen wel graag meer functies en als het kan wat extra beeldeffecten. Stembesturing kan evenzo leuk zijn voor de kids.

Schaf echter wel een camera aan met een LCD schermpje. Want zonder te zien wat er in het frame zit, kunnen kinderen al snel in de war raken of zich niet echt vermaken tijdens het filmen.

Het kleine formaat en gewicht zijn perfect voor kinderen of soms zelfs baby’s die de camera op zichzelf dragen, uiteraard met een daarvoor geschikte mount van Actioncam-Mania. Soms wordt er ook het een en ander al direct bij de action cam meegeleverd.

Behuizing en zo

Plus zorg ervoor dat het over een stevige behuizing beschikt om de camera te beschermen tegen het soms ruige gebruik door kinderhandjes. Dit kan ook meehelpen tegen impact wanneer de camera het slachtoffer wordt van een driftbui van jouw anders zo kleine ‘lieverd’.

Je kunt daarnaast ook een polsbandje bevestigen, want dit is beter dan de camera met blote handen handjes te dragen.

Veel action sport camera’s van Actioncam-Mania beschikken direct over een WiFi functie. Dit betekent dat oudere kinderen hun foto’s en video’s eenvoudig via de app kunnen delen op hun sociale media accounts. Natuurlijk willen niet alle ouders dat hun kinderen dat soort connectiviteit online gebruiken, dus dat is iets wat een ouder zelf moet overwegen als deze een gebruiksvriendelijke actiecamera aanschaft.

Lekker blits en flitsend

Ten slotte zal jij als ouder ontdekken dat veel van deze mini videocamera’s geleverd worden in een reeks van blitse kleuren. Zo’n flitsend gekleurde gadget van Actioncam-Mania is dan ook zeker een perfect kindercadeau!

Een kinderhand is gauw gevuld, maar zo’n action sport camera maakt ze zeker ook heel tevreden!

sport camera