Alhoewel er momenteel een flinke reeks compacte camcorder stabilisatoren op de markt zijn, is de boog stabilisator rig van Actioncam-Mania helemaal geoptimaliseerd voor het gebruik met actiecamera’s.

Deze boog stabilisator rig maakt gebruik van een cardan-gemonteerde handgreep en een bungelend contragewicht. Met deze bijzondere opstelling zorgt de hand- en armbewegingen van zijn gebruiker ervoor dat die hendel ten opzichte van de camera beweegt, in plaats van dat de camera beweegt ten opzichte van wat er opgenomen wordt.

Het stabilisatie apparaat instellen is eveneens kinderlijk eenvoudigte noemen.

De action cam wordt bevestigd en losgekoppeld via een snelbevestiging aan de bovenzijde. Om de balans goed in te stellen (opdat de camera niet naar voren of achterover kantelt) is er een knop op de steun welke naar links of rechts gedraaid kan worden, waarbij die steun naar voren of achteren wordt geschoven.

Het instellen van de links naar rechts balans is ook noodzakelijk om het blikveld van jouw opnamen op het juiste niveau te houden. Dit wordt eenvoudig bereikt door het cilindrische contragewicht met zijn schroefdraad te draaien, waardoor dit gewicht geleidelijk naar links of rechts wordt verplaatst.

Om met deze boog stabilisator rig van Actioncam-Mania te filmen of fotograferen, pak je gewoon het handvat met de onderste drie vingers van één hand vast en houdt jij de rubberen draaikraag aan de onderzijde van de camerabehuizing lichtjes tussen jouw duim en wijsvinger vast.

Gebruikers met een grote hand kunnen ook gewoon het handvat in de ene hand vasthouden en met de vingers van de andere hand in die kraag knijpen.

In situaties waarin jij gewoonweg een goede stevige grip op jouw actiecamera wenst en geen zorgen hoeft te maken over het verminderen van de trillingen, dan kan jij die hendel ook op zijn plaats vergrendelen om zo een ergonomische grip te creëren.

En werkt hij ook daadwerkelijk goed bij het stabiliseren? Jazeker, dat doet ie. Zowel bij video opnamen welke gemaakt worden tijdens het wandelen, joggen en in een auto rijden.

Onvolkomigheden qua trillingen worden vakkundig gladgestreken. Flinke hobbels of andere grote bewegingen kunnen het echter toch nog wat doen slingeren, dus daarbij moet jij zeker nog paraat zijn met die vingers van je op die action cam draaikraag.

Die boog stabilisator rig van Actioncam-Mania is klein genoeg om altijd in je jaszak of cameratas mee te nemen en biedt een super veelzijdigheid wanneer het aankomt op stabiele videobeelden! Deze boog stabilisator geeft gebruikers van een actiecamera de mogelijkheid om zeer soepele videoclips te maken van vrienden die hun favoriete stunts uitvoeren op een skateboard, snowboard of BMX.

En wat nog fijner is, jij kan deze ultieme stabiliserende rakker ook weer even gemakkelijk in jouw jaszak laten glijden als je klaar bent met jouw actie opnamen.

Actioncam-Mania weet natuurlijk wel wat de beste stabiele buddy voor jouw mini actiecamera is!

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=boog+stabilisator

Bevat test-informatie van newatlas