De zon schijnt heerlijk buiten, maar jij hebt wellicht toch nog een beetje moeite om binnen een zonnetje te zijn? Geen nood! Wij van Actioncam-Mania hebben hier voor jou enkele wetenschappelijk bewezen manieren om een gelukkiger persoon te zijn! 

Wil je een gelukkiger persoon zijn, maar weet je niet wat je moet doen om jezelf gelukkig te voelen? Don’t worry, be happy (soon), want het boek ‘The How of Happiness’ van Sonja Lyubomirsky vertelt jou namelijk wel hoe jij een gelukkiger persoon kunt zijn (of worden).

Spreek eens per week jouw dankbaarheid uit 

Dankbaarheid uiten of jouw zegeningen tellen maakt je niet alleen gelukkig, maar het verbetert tevens jouw gezondheid. Je zou één keer per week dus kunnen zeggen: “Deze week ben ik dankbaar voor...”

Maak vrienden en investeer in je relaties

Gelukkige mensen staan bekend om hun vriendenkring, hun relatie met hun familie en hun liefdevolle huwelijk/partnerschap. Maak dus tijd voor jouw vrienden, spreek waardering uit en zorg ervoor dat zij zich goed voelen, wees aardig en heb gewoon veel plezier met ze. Je zult er zelf ook een stuk gelukkiger van worden.

Word een stressbestendige ninja 

Bij geluk gaat het er niet alleen om je altijd goed te voelen. Gelukkige mensen kunnen ook sneller herstellen van beroerde situaties en stress. Het zijn de stressbestendige ninja’s! Dus de volgende keer als er iets ergs gebeurd, vraag jezelf dan af wat jij hiervan leren kan.

Zorg goed voor je lichaam 

Wist je dat, volgens een studie uit 1999, aerobe training dezelfde voordelen biedt bij depressie als het nemen van anti-depressiva? Dus daar heb je het bewijs. Lichamelijke oefening verricht wonderen voor jouw geluk!

Geniet met volle teugen van de geneugten van het leven! 

Onderzoekers hebben in het verleden zelfs een woord bedacht dat het fijne gevoel van het leven beschrijft: genieten. 

“Genieten = gedachten of gedragingen die plezier kunnen genereren, versterken en verlengen” 

Dus als je tijdens een komende wandeling plotseling realiseert hoe mooi alles om jou heen is, geniet hier dan flink van. En als je naar je partner luistert en dan niet het gevoel kan stoppen dat jij je gelukkig voelt omdat je bij hem of haar bent... nou dan geniet je. 

Enjoy het zalige zonnige gevoel in jouzelf en voel jezelf zo ook als een zon stralen! Het leven is mooi. Actioncam-Mania voelt dit ook, want zolang er zon, muziek en positiviteit is komt alles goed! 

zon