Fietsverlichting kiezen kan soms lastig zijn. Maar hier bij Actioncam-Mania vind je de beste en helderste fietsverlichting die jou door de komende donkere dagen zou moeten schijnen. En of jij jouw fiets nou voor woon-werkverkeer, mountainbiketochten of kilometerslange tourritten gebruikt, je vindt hier altijd wel de juiste fietslamp voor jou! 

Een goede set van fietsverlichting is een belangrijk onderdeel van een fietsersuitrusting en het is daarnaast ook wettelijk verplicht om ze in het donker te gebruiken. 

Het gebruik ervan gedurende de dag is ook opmerkelijk effectief, waarbij een studie uit 2012 aangaf dat het gebruik van een fietslamp bij daglicht een flinke vermindering van het aantal ongevallen met fietsbestuurders teweegbracht. 

En wat voor soort fietslamp het handigst is, kan je bepalen via de fietsactiviteiten die jij het meest verricht:

Woon-werkverkeer 

Hier draait het allemaal om gezien te worden door anderen. Want als je door de stad fietst of van de ene kant van de stad naar de andere gaat, dan is het belangrijkste doel van een fietslamp om je zo zichtbaar mogelijk te maken. Straatverlichting helpt jou veelal wel om te zien, maar het is de juiste fietsverlichting die jou voor automobilisten en voetgangers zichtbaar houdt!

Op de weg (buiten de stad of onverlichte fietspaden) fietsen 

Je wilt hier zelf goed zicht hebben, maar ook door anderen gezien worden. Laten we eerlijk zijn: de late herfst en winter zijn klote, dit is heel duidelijk en simpel. Bij een uurtje voor of na school of het werk fietsen is nu gegarandeerd een fietstocht in het donker, dus heb je een fietslamp nodig dat zowel de weg verlicht als andere weggebruikers niet verblindt.

Mountainbiken en veldrijden 

Hier wil je graag een fietslamp die het hele pad kan verlichten. Offroad rijden is de beste manier om herfst- en winterkilometers te scoren! Een frisse, soms spookachtig fietstocht kan namelijk ontzettend leuk zijn. Om prettig offroad te rijden, heb je het helderste mogelijke fietslicht nodig, zodat het pad volledig zichtbaar is. Een CREE XM-L van Actioncam-Mania met maar liefst 3.800 lumen volstaat!

Een allround performer 

Natuurlijk kunnen we ook allemaal op zoek zijn naar de fietslamp die het beste voor al jouw fietsactiviteiten geschikt is. Dus kan je in dit geval bij Actioncam-Mania op zoek gaan naar de juiste allround verlichting die in heel veel verschillende situaties gebruikt kan worden! 

Of jij nu ‘s nachts of overdag op de weg of offroad fietst, zorg er altijd voor dat je de juiste fietslamp hebt om jouw rit zo aangenaam en veilig te maken. Allicht werkt Actioncam-Mania daar graag met een fijne fietslamp collectie voor jouw fiets aan mee. 

fiets

fietslamp

bicycle licht en headlight