Spionage wordt na prostitutie soms wel het op één na oudste beroep genoemd dat er bestaat. En misschien is dit ook wel een beetje logisch, want zo nieuwsgierig als de mens is, wil hij natuurlijk alle soms smeuïge details weten. De telescope van de moderne Homo sapiens is hier dan ook een excellente tool voor!

Sneupers en gluurders

De oude Grieken hadden overigens weinig interesse in bespioneerde intelligentie en vertrouwden in plaats daarvan op zieners, orakels en voortekenen. Dat is iets wat veel esotherisch gestelde mensen vandaag de dag ook wel zouden willen doen, maar alle andere sneupers en gluurders kijken liever door een spleetje in het gordijn, of onopgemerkt met een (mini-) verrekijker.

Maar of dat nou echt bespioneren genoemd moet worden, dat is een vraag. Misschien is het eerder gewoon geïnteresseerd koekeloeren, of met belangstelling bespieden... Wat dan ook een juiste benaming zou kunnen zijn van dit bijzondere kijkgedrag.

Informatie zoeken

Uiteindelijk gaat het allemaal om kennis. Want zijn wij allemaal niet nieuwsgierige aapjes. We zuigen graag nieuwe informatie op om uit te zoeken waar het ons mee van dienst kan zijn. Sommige info kan ons meehelpen bij onze overlevingstocht in het leven, om te kunnen paren of heel misschien om lekker samen te kunnen lachen met de mensen die jij kent.

Mensen bespioneren of flink bespieden kan jou meehelpen de diepste, of donkerste geheimen van de mensen om je heen te ontdekken. Dit kunnen vreemden zijn of gewoon een familielid. Als jij daarbij een echt goede spion wilt zijn, dan moet je wel weten hoe jij onopgemerkt kan blijven.

In de natuur heb je daar specialisten in. Ik heb het hier niet over de bijzondere kameleon, die prachtig van kleur kan veranderen. Welnee joh, ik heb het over de menselijke variant: de spotter!

Spotten

Hoewel je in veel films mensen kunt zien die een telescope gebruiken terwijl ze in een struik hurken, zal jij daar in werkelijkheid behoorlijk snel betrapt worden. En zelfs nog veel sneller als het hier om wilde dieren gaat!

Als je zodoende echt een verrekijker wilt gebruiken om mensen of dieren te spotten, moet jij ervoor zorgen dat je veel afstand neemt van de persoon of het beestje die jij bespioneert.

Plus als jij als spotter gaat intregeren in jouw omgeving, dan is het eveneens logisch dat een lensprooi de bespieder moeilijk zou kunnen zien. Dat kan met speciale camouflage kleding of door gebruik te maken van bijvoorbeeld het bos waarin jij je bevindt.

Camouflage

Zorg er in ieder geval voor dat jij het kleurenschema van de achtergrond overneemt. Je kan jezelf hierbij zelfs behandelen als een natuurlijk canvas door gebruik te maken van unieke kleurijke vingerverf, zoals modder en klei. Je bent dan net een prachtige aquarel!

In de menselijke habitat werkt dit natuurlijk net even anders. Een verrekijker blijft absoluut een must-have gadget als je echt mensen wilt bespieden. Het belangrijkste dat je hierbij moet weten is dat je dit type telescope wel heel verstandig en super voorzichtig moet gebruiken.

Je kan de telescope direct vanuit je huis gebruiken om heerlijk je buren te bespioneren. Dat gaat prima als jij je in een donkere kamer zonder reflectie bevindt, aangezien het op die manier moeilijker is om opgemerkt te worden. Want wanneer jij in het openbaar bent is dit zeker niet het geval...

Recept spy-dokter

Kortom, wat je ook graag wilt verkennen of haarfijn wenst te observeren, een telescope van Actioncam-Mania is precies wat de spy-dokter jou als weetgrage patient voorschrijft.

telescope