Het zal jou toch niet overkomen. Ben je op het moment suprême van de dag, wil je je camera aanzetten... gebeurt er niets! Het kan toch niet waar zijn. Ben je nou echt vergeten die camera accu via jouw batterij oplader op te laten of is ie per ongeluk gedrained door onoplettendheid?

Had je eindelijk iedereen succesvol in de rij voor de groepsfoto en kijken ze allemaal naar de camera èn naar jou wanneer het gebeurt: Ai, de batterij lijkt morsdood en jouw gezicht kleurt schaamrood.

Of heel misschien zat je heel geduldig te wachten op jouw perfecte natuurschot. Wellicht zag die ene vogel er nu echt erg goed uit, of was de zonsondergang subliem en kwamen de wolken eindelijk in de positie precies zoals jij dat wou... wanneer je nieuw opgeladen DSLR camera uitvalt met de batterij puf eruit.

Puffen, dat wil jij dan ook wel doen. Als je geluk hebt kan je zo snel als je kan nog een reserve batterij wisselen om deze mini-ramp te redden. Wow, heb jij effe mazzel... kwam alles toch nog goed!

Een reserve batterij bij de hand hebben kan al jouw camera missies behoorlijk beter laten slagen. Bij langdurige foto expedities zijn meerdere exemplaren zelfs broodnodig.

Ook super handig is zo’n 2 in 1 digitale camera batterij oplader van Actioncam-Mania.nl, want het is altijd prettig een 2e lader te hebben voor het camera gebruik op meerdere locaties. Deze reserve oplader is tevens te gebruiken in de auto. Dus wat wens je nog meer? Een mogelijk probleem opgelost, toch?!

Heb ik hier enkel nog een paar tips om het drainen van de camera te verminderen:

1. Probeer indien mogelijk het LCD scherm van je camera zo spaarzaam mogelijk te gebruiken, door bijvoorbeeld de zoeker te gebruiken om te fotograferen. De helderheid verminderen kan ook helpen. Zo’n LCD scherm pakt namelijk wel het een en ander van zijn batterijvermogen.

2. Gebruik niet teveel de zoom. Iedere keer wanneer je namelijk zoomed dan draait die motor flink in de rondte en gebruikt ie de batterijpower. Je zou indien mogelijk een handmatige zoom kunnen gebruiken, of je kan manueel zelf stapjes maken naar achteren of voren met je eigen benen...

3. Zet je camera op de enkele autofocus stand en niet op continu auto focussen. Dat scheelt een hoop energie.

4. Druk niet voor niets op de ontspanknop. Iedere keer dat jij op die knop drukt, wordt de lens gereset en opnieuw scherp gesteld, waardoor al deze kleine motoren opnieuw worden ingeschakeld.

5. Schakel het automatisch flitsen uit. De flitser gaat dan niet af wanneer het niet echt nodig is.

6. Indien je camera er over beschikt, schakel dan zijn Power Saving Mode of te wel de energiebesparende stand in.

7. Laten we eerlijk zijn: Als professionele fotograaf kan je de beste foto’s maken in het RAW formaat, en dat geldt tevens voor de beste resultaten bij de digitale nabewerking. Maar je hebt niet altijd RAW nodig. Dit scheelt flink wat processor en wegschrijf vermogen.

En... het lijkt wellicht de meest voor de hand liggende fout, maar het is absoluut een vergissing. Wanneer jij de lithium-ionbatterij van jouw DSLR niet maximaal met je batterijlader oplaadt tussen het gebruik ervan, dan zal die accu snel leeglopen wanneer je ‘m opnieuw gebruikt.

Een goede batterijonderhoud is belangrijk. Doe dit dan ook samen met Actioncam-Mania.nl, jouw zorgzame camera care specialist!

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=2+in+1+camera+batterij+oplader