Voetbal is in veel landen over de gehele wereld een erg populaire sport en veel mensen raken hierbij af en toe ook een beetje (teveel) geobsedeerd door de teams die zij ondersteunen. Maar het zelf spelen van voetbal, dat ‘takes balls too’... of te wel: je hebt wel een beetje lef nodig om deze tactische balsport te spelen. Maar als je dat doet, krijg je er ook iets voor terug! 

Het beoefenen van het voetballen biedt namelijk tal van voordelen, zoals het verbeteren van jouw kracht, uithoudingsvermogen en nog veel meer. Maak hier bij GoPro-Mania kennis met alle voordelen die deze prachtige sport voor je lichaam en geest heeft.

Verbeter je uithoudingsvermogen 

Voetbal is een teamsport waarbij hardlopen centraal staat. Volwassenen leggen tijdens een wedstrijd soms wel tot 10 km af. Je hebt niet alleen plezier met het ‘sturen’ van vrije trappen naar de achterkant van het net en het aanpakken van alles dat voorbij de middenlijn komt, maar je profiteert alsook van een uithoudingsvermogenboost. Als je dit regelmatig doet, dan zullen je voetbalwedstrijden en trainingssessies jouw cardio en ademhaling nog sterker maken.

Verbeter je kracht‍

Hoewel er bij voetbalwedstrijden sprake is van hardlopen, is dit niet hetzelfde als even te joggen! Afhankelijk van de positie waarin je op het veld speelt, accelereer je en ren je mogelijk heen en weer in je positie. Er is soms zelfs geen tijd voor een flinke adempauze! Deze herhaalde versnellingen en sprints zullen zowel jouw kracht als je uithoudingsvermogen verbeteren.

Voordelen voor je lichaam 

Bij voetbal speel je echt niet alleen met je voeten! Zoals bij veel teamsporten, gebruik je namelijk al je fysieke mogelijkheden. Of je nu naar een bal duikt om een doelpunt tegen te gaan of springt voor een kopbal, je zult je zeker flink uitrekken en aan jouw balans werken. Het rennen en accelereren traint je snelheid, wat één van de basiselementen van deze sport is. En omdat jij je handen niet gebruikt, wordt jouw vaardigheid in de benen aanzienlijk verbeterd!‍

De teamvoordelen van voetbal‍

Voetbal draait niet alleen om zijn fitnessdoelen, want het draait ook om jouw team. Of jij nu in een 4-4-2 of 4-3-3 formatie speelt, voetbal vraagt om teamgeest en solidariteit. Je moet je aan je tactiek houden, jouw teamgenoten respecteren en op het veld communiceren om je team te versterken. Het is een sport die je leert dat de kwaliteit en het potentieel van een team meer is dan de som der delen. Een hechte formatie plus een toegewijd team kunnen zo zelfs een team met veel betere spelers verslaan. En dat is goed voor je persoonlijke ontwikkeling.

Technische en fysieke voordelen 

Met voetbal kun je een hele reeks bewegingen en technische vaardigheden uitvoeren die jouw fysieke fitheid verbeteren. Ten eerste, rennen en tegelijkertijd met je voeten de bal onder controle houden zal jouw coördinatie enorm helpen! Rennen, springen en trappen bouwen jouw spieren op in je dijen, bilspieren en buikspieren. Bovendien vergroten de verschillende technische vaardigheden je proprioceptie en flexibiliteit. En als je een keeper mocht zijn, dan worden tevens je reflexen, anticipatie en behendigheid op de proef gesteld. Van spierspanning tot flexibiliteit en coördinatie, jouw gehele lichaam profiteert van voetbal.

Ga ook voetballen! 

Als het gaat om uithoudingsvermogen, behendigheid, je lichaam en je geest, is voetbal net zo goed als leuk om te spelen. Plus als teamsport heeft voetbal ook tal van voordelen voor je geestelijke gezondheid! Dus kom, grijp een voetbal van GoPro-Mania, en ga er helemaal compleet voor... mits je er de ‘balls’ ervoor hebt! 

OUTDOOR & SPORTS SPORTS & ENTERTAINMENT BALLS