Mensen voelen zich nu meer dan ooit aangetrokken tot avontuurlijke outdoor sports. Het dagelijkse leven van onze voorvader was misschien vol strijd om voedsel te zoeken, wat genoeg was om het hart een stuk sneller te laten kloppen. Maar tegenwoordig zitten de meeste mensen vastgeplakt aan hun smartphones, computers of bureaus met weinig tijd voor outdoor adventure. En hunkert menig individu daarom op zijn tijd (en soms wat meer) naar een verfrissende adrenalinestoot! 

Misschien ben je al bekend met avontuurlijke sporten zoals parachutespringen, ziplining, rotsklimmen, enzovoort. Maar wellicht zijn er ook een hoop andere buitensporten waar je nog nooit eerder van had gehoord. 

Dus als jij er klaar voor bent om één van deze bijzondere onbekende outdoor sporten te beoefenen, dan hebben wij van GoPro-Mania wel een klein lijstje vol adrenaline verhogende activiteiten voor je:

Onderwaterhockey 

Onderwaterhockey wordt ook wel Octopush genoemd. Het is een unieke sport waarbij twee teams van elk 6 spelers met sticks onder water strijden om een ​​puck van 1,2 kg (!) naar het doel van de tegenstander te duwen aan de andere uiteinden van de zwembadbodem. En dit alles gebeurt terwijl zij hun adem inhouden!

Schaakboksen

Schaakboksen is een moderne sport die het schaakspel met boksen combineert. De game is een test voor fysieke suprematie en denkkracht. Dit werd door een Franse stripboektekenaar uitgevonden en is sindsdien tot een competitieve sport uitgegroeid, die populair is in Rusland, India, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Schaakboksgevechten hebben 11 ronden, en elk van hen bestaat uit 4 minuten vrijuit boksen en 4 minuten geconcentreerd schaken.

Skyaking 

Je hebt veel kajakkers wellicht al hun ding zien doen, maar op 4 kilometer hoogte in de lucht peddelen is wel even iets anders. Deze nieuwste waaghals rage heet Skyaking. Het is een extreme sport waarbij deelnemers in een kajak skydiven...

Kaasrollen 

Vreemd genoeg komt deze sport niet uit het kaaskopland Nederland! Het ‘Cheese Rolling’ bij Cooper’s Hill in Gloucestershire is een rare, spectaculaire en soms gevaarlijke traditionele gebeurtenis. Het spel speelt zich af op een steile heuvel van ongeveer 45 graden. Iedereen kan eraan meedoen. Men slingert zich hier met hun kaas bergafwaarts naar beneden, en de eerste die de finish bereikt is de winnaar... en grijpt zijn kaas als prijs!

Teenworstelen 

Toe Wrestling is een andere unieke sport uit het Verenigd Koninkrijk. De wedstrijd is bijna als armworstelen, behalve dat het met de voeten wordt gespeeld. Het gaat om twee deelnemers die elkaars voeten vergrendelen en proberen de ander vast te pinnen. De wedstrijd bestaat uit drie rondes en spelers kunnen de voeten tussen de rondes wisselen. De winnaar is gebaseerd op de resultaten van elk van de drie rondes.

Extreem strijken 

Jawel, extreem strijken is een echt bijzondere buitensport die allerlei extreme sporten omvat, zoals rotsklimmen, parachutespringen, scuba duiken, snelwandelen... en dit met strijken combineerd. Het omvat zowel het meenemen als het strijken van wasgoed op allerlei afgelegen locaties. En of je het nu wel of niet geloofd: mensen over de hele wereld doen nu aan deze sport, waarbij de eerste WK wedstrijd zelfs in 2002 in München plaats vond! 

Avontuurlijke sporten worden steeds populairder. Ze zijn spannend en opwindend, maar kunnen soms een beetje riskant zijn. Maar als jij wel van hartpompende activiteiten houdt, dan kun jij ze zeker uitproberen. 

Voor alle gewone en buitengewone outdoor sports levert GoPro-Mania jou wel veilige en duurzame sportieve producten. Hoef jij zelf enkel nog maar jouw portie adrenaline mee te nemen! 

OUTDOOR & SPORTS 

Bron: worldhealth