Er is meer nodig dan een blikje spinazie, zoals bij Popeye, om een mooi paar van biceps op te bouwen. Het opbouwen van biceps spieren vereist namelijk herhaling, vastberadenheid, consistentie en, natuurlijk... tijd. Studies en experts raden dan ook aan om met een biceps device ongeveer twee tot drie keer per week armtrainingen te doen. Dit uiteraard voor de beste resultaten!

Het belang van je spieren in het algemeen te versterken 

Je vraagt jezelf misschien ten eerste al af wat de voordelen kunnen zijn van wat krachtoefeningen of weerstandstraining, vooral als het om de biceps gaat. Volgens de National Health Service van het Verenigd Koninkrijk en het Better Health Channel van Victoria, Australië, is weerstandstraining belangrijk om een aantal redenen, zoals: 

  • Het versterken van je botten
  • Helpt jou mee een gezond gewicht te behouden (want een toename van de stofwisseling helpt mee meer calorieën te verbranden)
  • Zorgt voor meer dagelijkse beweging
  • Verlaagt het risico op letsel
  • Kan jouw gevoel van eigenwaarde vergroten en een gevoel van welzijn optimaliseren
  • Helpt pijn te beheersen
  • Helpt bij het beheersen van chronische aandoeningen (krachttraining kan de symptomen van bepaalde aandoeningen, zoals artritis, rugpijn, obesitas, depressie en diabetes helpen verminderen)

Waarom je armen niet elke dag met een biceps device te trainen 

Geen enkel spieronderdeel groeit door er elke dag hard mee aan het werk te gaan. Je hebt zodoende rust nodig om je armen te laten herstellen. In de uren na een training verliezen jouw spieren kracht terwijl ze genezen; na 36-48 uur wordt de spier in feite sterker, dit is een proces dat ‘supercompensatie’ genoemd wordt. 

Je moet jezelf dus rust gunnen. Bovendien zijn je armen klein in vergelijking met andere spiergroepen, zoals je benen of rug, dus kunnen ze niet zoveel stimulans aan en kan het ook langer duren voordat ze ‘supercompenseren’!

En hoe zit het met onze belangrijke spieren in de handen? 

We gebruiken onze handen elke dag, van sms’en tot koken en misschien door nog een paar ‘high fives’ te geven. Maar hoe houden we onze handpalmen en vingers in een goede staat? 

Welnu, er bestaan veel oefeningen die kunnen meehelpen jouw handen en vingers te versterken, je bewegingsbereik te vergroten en jou zelfs tijdelijke of langdurige pijnverlichting te bieden. 

Allerlei letterlijk handige oefeningen voor de hand en vingers kunnen jou assisteren je flexibiliteit, behendigheid en kracht te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een stress-reliever of knijpbal, gyroscopische pols oefening bal, of handgrips van Actioncam-Mania.

Een gezond niveau van fysieke fitheid 

In onze moderne tijd weten we allemaal wel (of zouden we het moeten weten) hoe belangrijk het is om een gezond niveau van fysieke fitheid te behouden om zo een kwalitatief goed leven te leiden, ons cardiovasculaire systeem te behouden en ons lichaam sterk te houden om optimaal te kunnen gedijen wanneer je wat ouder wordt. Dit is prima mogelijk met een beetje krachttraining via een biceps device en andere handige fitness tools van Actioncam-Mania. 

https://www.actioncam-mania.nl/outdoor-sports/sports-entertainment/biceps-device 

Bronnen: livestrong, muscleandfitness, keckmedicine & artofmanliness