De zomer is er! En dat brengt dus mooi weer en dagen buitenshuis! Voor fotografieliefhebbers zijn er tal van geweldige mogelijkheden om er op uit te stappen en spannende nieuwe foto’s te maken.

Als je hoopt deze zomer optimaal te kunnen benutten en je fotografische vaardigheden te verbeteren of een nieuwe techniek wilt beheersen die je al lang wilde proberen, dan is dit een goed moment om aan de slag te gaan.

Pak je camera en begin te klikken! Hier zijn een aantal leuke zomerse fotografie-ideeën om jou deze zomer zoet te houden.

Veel plezier met een polarisator

Als een polarisatie of CPL filter nog geen deel uitmaakt van jouw dagelijkse fotografie kit, dan zou dat wel zeker zo moeten zijn! Een polarisator kan worden gebruikt om de kleurverzadiging te stimuleren, wat betekent dat het kan helpen om de blauwe zomerhemel een diepere, levendiger schaduw te geven.

Het kan ook helpen om de wolken naar buiten te trekken, ze te definiëren en scheiden van de blauwe achtergrond. Polarisatoren zijn ook nuttig voor het verminderen van reflecties op het oppervlak van het water.

Capture bubbels

Bubbels fotograferen? Waarom niet! Deze kleine lichtbollen vormen een ideaal onderwerp voor macro-opnamen. Of, als jij enkele portretten wilt vastleggen, kunnen bubbels helpen om iets speciaals aan jouw afbeeldingen toe te voegen, vooral als er jonge kinderen bij betrokken zijn!

Foto's regendruppels

Na de regen ga je met je camera op pad. De waterdruppeltjes die na een storm op bladeren en bloembloemblaadjes te vinden zijn, vormen geweldige inspiratiebronnen voor jouw macrofoto's. Soms vind je zelfs reflecties in deze minuscule druppeltjes!

Maak een ‘splash’

Over kleur gesproken: Maak een plons met supersnelle fruitspatfotografie. Dit soort beelden kan moeilijk te perfectioneren zijn, maar met de juiste techniek krijg je een aantal geweldige afbeeldingen.

Doe wat aan stillevenfotografie

Of overweeg een fotoshoot met stilleven te maken - buiten! Een buiten arrangement van bloemen, fruit en wat porselein of aardewerk zal er prachtig uitzien tegen een gedurfde groene achtergrond.

Probeer een ND-filter uit

Over filters gesproken, de zomer is een goed moment om een ND-filter uit te proberen. Een ND-filter is vooral ideaal voor zonsondergangen, of een schilderachtige opname met een heldere lucht en een donkere voorgrond.

Wat je ook gaat doen deze zomer: Vergeet niet de tips die Actioncam-Mania voor je heeft en de bijbehorende benodigde tools! De Actioncam-Mania summer is magic!

CPL

ND

tripod

Via: contrastly