Familiefoto’s worden tegenwoordig veelal gemaakt via een smartphone die overal mee naartoe wordt genomen. Maar ook al hebben de GSM camera’s vaak een redelijke kwaliteit, zij kunnen in de meeste gevallen niet die kwaliteitsbeelden van echte digitale camera’s niet verslaan.

Compacte camera

Maar omdat elk gezin anders is, is de beste camera voor het ene gezin misschien niet geschikt voor het andere.

Dus als jij probeert vast te stellen welke camera het beste bij jouw gezin past, of je nu op zoek bent naar een slanke compacte camera of een camera die bestand is tegen de meest ruige avonturen... Of wellicht beide, dan zorgen wij wel voor de rest.

Een actiecamera bijvoorbeeld kan een veel betere optie zijn dan een camera in een smartphone, zonder de smartphone voordelen waar jij van houdt te verliezen.

Eigenschappen zoals een compact formaat, draagbaarheid en de mogelijkheid om te delen via WiFi zijn veelal ingebouwd in heel veel van de action cams die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Lees hieronder welke andere functies belangrijk zijn:

Shutter Lag Timer

Dit is de tijd tussen het indrukken van de ontspanknop en het daadwerkelijk maken van de foto. Een korte sluitervertragingstijd is vooral belangrijk bij het fotograferen van kinderen en huisdieren.

Een langere vertragingstijd kan er namelijk toe leiden dat jij het juiste moment mist. De zogenaamde ‘burst-stand’ en de continue fotofunctie op sommige moderne actiecamera’s zijn echter superhandige manieren om snel bewegende acties vast te leggen. 

Fotograferen in weinig licht

Met hogere ISO’s en snellere diafragmaopeningen kan jij bij veel verschillende type belichtingen fotograferen, zoals binnenshuis, aan de ontbijttafel, in het zwembad. Kortom, op al die plaatsen waar fijne momenten plaats kunnen vinden.

Veel ultra moderne actiecamera’s beschikken over speciale low-light of nacht stand mogelijkheden.

Robuust ontwerp

Wanneer je peuters hebt, is het bezit van een robuuste camera die bestand is tegen een flinke hoeveelheid impactschade een must. Als er bijvoorbeeld mee wordt gegooid of bij een accidentele val, dan is die extra bescherming een uitstekende manier om jouw camera investering te beschermen.

Hier schittert de action camera volop. En een waterdichte actiecamera die tijdens het zwemmen gebruikt kan worden, is altijd een extra bonus!

Andere functies die mogelijk belangrijk kunnen zijn omvatten: een macro-stand of een fraaie groothoeklens. Welnu, die laatste is eveneens standaard ingebouwd!

Veel voordelen

Action cams bieden veel voordelen, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn om in de handtas te gooien voor een familie avontuur. Hun videokwaliteit is uitstekend voor de prijs plus hun omvang èn de modellen die beschikken over een uitgekiende beeldchip zijn eveneens prima geschikt voor foto doeleinden.

Bevestigingsopties

En vergeet vooral alle mogelijke bevestigings opties niet! Action cams beschikken over een indrukwekkend scala aan montagemogelijkheden. Als je ergens een actiecamera op denkt te kunnen bevestigen, dan is de kans groot dat er reeds een montage accessoire bij Actioncam-Mania verkrijgbaar is die dit heel goed kan doen!

Kortom, action cams zijn klein en licht, robuust en de beeldkwaliteit is opmerkelijk goed te noemen. En wat ook heel belangrijk is: Ze zijn heel gemakkelijk in gebruik! Is dit dan ook niet de ideale familie camera voor velen te noemen?

Neem hier bij Actioncam-Mania eens een kijkje wat zo’n actiecamera voor jouw gezin kan betekenen!

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=sjcam

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=xiaomi+mijia+camera

https://www.gopro-mania.nl/camera-106/camera

Bronnen: o.a. parenting, blog.samys