Als jij overweegt om jezelf een actiecamera voor de kerst cadeau te doen of om er één voor een vriend of familielid aan te schaffen, dan ben je goed bezig! Want een action cam zoals een Hamtod van GoPro-Mania of een GoPro beschikt absoluut over unieke functies. Laten we daarom eens kijken wat de voordelen van een actiecamera als kado is.

Duurzaam 

Actiecamera’s staan erom bekend om het vermogen te hebben om flink tegen een stootje te kunnen. Juist daarom is een action cam een goed idee als je overweegt een camera voor jouw kind te kopen. 

Je kunt je dan zeker op jouw gemak voelen en jij hoeft je er niet zo snel zorgen over te maken dat jouw kinderen deze (per ongeluk) molesteren wanneer ze ermee spelen. Om nog maar te zwijgen over de eindeloze mogelijkheden van het gebruik van zo’n soort camera in actiesporten of bijzondere situaties, want dat is precies het punt van dit cameramodel.

Compact 

De camera is bijzonder klein. Het is zo heel gemakkelijk om je camera altijd bij jou te hebben, want je weet het maar nooit wanneer jij in een situatie terechtkomt die je een uniek cameramoment oplevert! 

Je kunt met haar waterdichte behuizing in de stromende regen filmen en er bestaat weinig kans dat als je deze per ongeluk laat vallen dat deze als het glas van een mobieltje in een miljoen stukjes zal breken... 

Jawel een GoPro of Hamtod camera is klein genoeg om in jouw broekzak te passen, zodat je deze rakker altijd bij je hebt wanneer jij deze het meest nodig hebt!

Groothoeklens 

Proberen om alles in één opname te laten passen, kan soms een bijna onmogelijke taak zijn. Als je maar een paar meter ruimte hebt om een foto of filmpje te schieten en je graag al je vrienden op de foto wilt krijgen of een video op een drukke plek wilt maken, dan is de groothoeklens van een actiecamera onvervangbaar.

Op afstand bestuurbaar 

Je kunt de meeste action cams via een app met je smartphone bedienen, soms met een speciale WiFi afstandsbediening of in enkele gevallen spraakopdrachten gebruiken. Dit is allemaal erg handig als jij de camera dusdanig wilt instellen om zelf ook op de foto te kunnen komen of als jij de camera aan iets op een moeilijk te bereiken plek bevestigt.

Accessoires 

Er zijn bij GoPro-Mania heel veel unieke en nuttige accessoires te vinden die jou echt zullen meehelpen om absoluut het maximale uit jouw camera te halen. Verschillende mounts, statieven en andere hulpstukken om de fraaiste beeldhoeken te kunnen krijgen die jij maar nodig hebt. Batterijen en laders om je camera draaiende te houden, filters om mee te duiken en stabilisatoren voor nog professioneler ogende beelden. 

Een actiecamera biedt allerlei unieke kenmerken die dit type camera van de cameratelefoons en gewone ‘point-and-shoot’ camera’s onderscheid, dus als je na het bovenstaande verhaal te hebben gelezen besluit om ook een Hamtod of andere action sport cam te kopen, dan verwelkomen we jou graag in de hele grote actiecamera familie! 

Bron: goproessentials