Het lijkt erop dat iedereen tegenwoordig wel een actie camera wil. En waarom zouden ze dat ook niet willen? Zelfs voor als je geen hardcore avonturier of sport extremist bent, is het een coole gadget om te hebben.

Het kan af en toe overweldigend zijn om door de actiecameramarkt heen te navigeren, vooral als je voor het eerst zo’n camera aanschaft. Om deze reden zijn hier enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een actie camera:

Video kwaliteit. Tenzij je een actiecamera enkel voor de ‘heb’ koopt, dan is de video resolutie een cruciale factor om te overwegen bij het uitkiezen van een specifiek model. Op dit moment is 4K de hoogst beschikbare video resolutie op de meeste high-end actie camera’s, gevolgd door 1080p en 720p.

Het hangt er soms van af waar jij jouw camera voor gaat gebruiken en op welke apparaten jij dit beeldmateriaal gaat bekijken. Indien jij niet over een 4K TV of een computerscherm beschikt, dan is een actie camera met 4K in eerste instantie zinloos.

Omvang, vorm en gewicht. Sommige vormen zijn handiger voor bepaalde toepassingen dan andere. De meeste actie camera’s zijn doosvormig, waardoor ze ideaal zijn voor bevestiging op de borst. Anderen hebben een kogelvormig ontwerp, waarvan sommige mensen de voorkeur geven bij de montage op een helm.

Wat betreft formaat en gewicht, is het vaak het beste om te kiezen voor het lichtste en meest compacte model voor een maximale draagbaarheid.

Duurzaamheid.  Indien jij van plan bent om jouw actiecamera in regen, sneeuw of onder water te gebruiken, let dan vooral op de woorden ‘waterdicht’ en ‘weerbestendig’ wanneer je naar de lijst met functies van een bepaald camera model kijkt. Sommige actioncam’s hebben direct al een waterbestendige buitenzijde, terwijl andere in een waterdichte behuizing moeten worden geplaatst.

Gezichtsveld. De zogenaamde Field Of View (FOV) is het gebied welke je camera op ieder willekeurig moment kan vastleggen. De meeste actiecamera’s bevatten een groothoek beeldhoek lens, terwijl andere jou de keuze bieden tussen breed, medium en smal.

Beeldkwaliteit. Als je van plan bent een actie camera te gebruiken voor het maken van foto’s, dan wil jij misschien de beeldkwaliteit van de camera in overweging nemen:  Des te hoger het aantal megapixels, des te hoger de fotoresolutie is.

Batterijduur. De meeste actioncam’s bieden de mogelijkheid van ongeveer één tot drie uur continu opnemen tot hun batterij leeg is. Dit kan natuurlijk variëren afhankelijk van het gebruik van video’s met een hogere resolutie, net als het gebruik van WiFi, Bluetooth en andere connectiviteitsfuncties.

Connectiviteit. Het is ideaal om snelle en eenvoudige methoden te hebben voor de overdracht van jouw videobeelden en afbeeldingen naar je computer of smartphone, of voor een upload op het internet. Dit geldt vooral als jouw camera niet direct een ingebouwd beeldscherm voor weergave heeft.

Geheugen. Je hebt de snelste geheugenkaart nodig die jij je veroorloven kan, om zo de beste prestaties uit jouw actie camera te halen. Een kaart die niet over een snelle schrijfsnelheid beschikt, zal ervoor zorgen dat frames worden verbroken, wat resulteert in schokkerig beeldmateriaal...

En vergeet natuurlijk de noodzakelijke accessoires niet!

Overweeg al deze bovenstaande factoren en lees eventueel recensies online. Zolang jij dit allemaal goed doet, dan ben jij nu in staat om de perfecte actie camera voor jezelf hier bij Actioncam-Mania.nl uit te kiezen.

https://www.gopro-mania.nl/camera-85/camera

Dit artikel kwam tot stand met hulp van: misadventuresmag