Voor iedereen die een actief actie leven leidt vóór of achter de actioncam zal vroeg of laat op een punt komen dat er een nieuw begin plaats zou moeten vinden. Wellicht heb jij al je grootse daden reeds verricht, behaalde jij inmiddels al jouw belangrijke persoonlijke doelen. Of heel misschien is de wereld om jouw heen drastisch veranderd.

De vraag is dan wat jij dan vervolgens moet doen met jouw eigen actieve (camera) leven... Eén ding blijft in ieder geval zeker: positief blijven bij een nieuw actie begin. Maar waarom in de eerste plaats positief blijven?  Welnu, overweeg dan deze drie belangrijke voordelen:

Negatieve emoties hebben een behoorlijke invloed op ons: ze beperken onze focus en de reikwijdte van ons acties. Het is één van de krachtigste manieren om onze gedachten af te sluiten voor nieuwe mogelijkheden of ideeën.

Je zou over negativiteit moeten weten dat, volgens de laatste onderzoeken, onze hersenen geen negatieve woorden kunnen verwerken. Dus wanneer we een zin horen als “rook niet” of “raak dat niet aan”, dan zal ons onderbewustzijn over deze negatieve woorden heen springen en simpelweg horen “rook” of “raak maar aan” 

Positief denken kan ons algehele geluksgevoel daadwerkelijk verbeteren. Je verbetert er tevens jouw blik op de toekomst mee. Negatieve emoties leidden echter tot veel negatievere toekomst ideeën.

Je zal alsook een stuk gezonder zijn! Jazeker, positiviteit heeft aangetoond dat het jouw lichamelijke gezondheid rechtstreeks beïnvloedt.

Nu jij weet hoe heilzaam positiviteit kan zijn voor je gezondheid en geluk, laten we vervolgens eens kijken naar enkele manieren om een gewoonte van positief zijn te ontwikkelen:

Bereid je omgeving voor. Onder die omgeving valt in dit geval de mensen waarmee we tijd doorbrengen en de berichten die we zelf horen of vertellen, evenals onze fysieke omgeving. Omring je daarom met mensen die dezelfde actie dingen willen als die jij wilt doen. Creëer een publieke uitdaging voor jezelf, om zo verantwoordelijkheid te creëren.

Begin kleiner dan je denkt. Maak jouw doel zo klein dat je geen nee tegen die actie kunt zeggen. Als jij hier mee begint, dan kan jij je daarna meer richten op het opbouwen van een bepaald doel, dan op resultaten of hoe groot je einddoel is.

Haal uit elke dag één positief moment. Het opmerken van de positieve dingen die in jouw dagelijkse actie leven gebeuren, is bewezen een succesvolle methode te zijn om je positieve denken te vergroten. Dit gebeurt niet alleen wanneer jij bezig bent in een actie: nee, die effecten kunnen zelfs veel langer duren!

Probeer eens met mediteren: 2 minuutjes is al genoeg. Mediteren is gunstig voor het lichaam en de geest. Het verbetert niet alleen mindfulness en positief denken terwijl je het doet, maar het is aangetoond dat het mogelijk ziek worden verlaagt. Het gevoel van mindfulness en doelgerichtheid in het leven verbetert dramatisch binnen de eerste drie maanden nadat het dagelijks voor een korte periode beoefend wordt.

Het vullen van je hoofd met positievere gedachten brengt een enorme verandering teweeg in hoe jij de dingen ziet of jij jouw dagelijkse acties doet. Dat geldt eveneens voor alle bereidwillende actie attributen van Gopro-Mania.nl om jou al die hernieuwde optimistische actie beelden te leveren!

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=actie

Naar een idee van open.buffer