De DJI Mavic Air 2 werd een aantal maandjes terug gelanceerd. Het heeft nog niet veel gebruikers kunnen bereiken die er graag één zou willen bezitten, maar het wordt nu al door vele kenners als de beste camera-drone beschouwd die er momenteel onder de 1.000 euro beschikbaar is. 

Met een grote camera upgrade, nieuwe geautomatiseerde vluchtmodi en langere vliegtijden, is dit zeker de drone die de experts jou aanraden te kopen! Wij van Actioncam-Mania als DJI Mavic Air accessoires leverancier vertellen jou hier graag meer over. 

De DJI Mavic Air 2 zit zonder twijfel boordevol geweldige functies. Maar zijn die functies genoeg om het inderdaad de beste drone te noemen die DJI tot nu toe heeft uitgebracht? Hier zijn de redenen waarom dit zeker het geval is.

De camerakwaliteit 

De Mavic 2 Pro en de Mavic 2 Zoom zijn de duurdere drone opties van DJI. Deze beide modellen kunnen in 4K opnemen. Dus wat is nu precies het voordeel van de goedkopere Mavic Air 2? 

Welnu, de Mavic Air 2 kan in 60 fps 4K opnames maken. Zowel de Mavic 2 Pro als de Mavic 2 Zoom kunnen enkel 4K met 30 fps filmen. Het dubbele aantal fps is geweldig voor het maken van slow motion video’s. En bij normaal gebruik zorgt de 60 fps van de Mavic Air 2 ook voor vloeiendere beelden. 

De Mavic Air 2 is voorzien van een 12 megapixel 1/2 inch Quad Bayer beeldsensor. Dit geeft deze drone betere beelden bij weinig licht. Plus er zijn nieuwe opname opties in de Mavic Air 2 aanwezig, zoals Hyperlapse en 1080p ultra slow-mo video met 240 fps.

Groter maar lichter van gewicht 

De DJI Mavic Air 2 is groter dan het vorige model. Als je ernaar kijkt, lijkt het zelfs op een ietwat gekrompen Mavic 2 drone. Ondanks het grotere formaat weegt het slechts 570 gram. 

Het grotere formaat van de Mavic Air 2 maakt de drone stabieler in de lucht in vergelijking met de kleinere Mavic Mini. Het stabiliseren van de drone is ook eenvoudiger. Tijdens winderige omstandigheden geeft dit de gebruiker de gemoedsrust dat deze toch mooie beelden zal leveren.

Een verbeterde controller 

Het gebruiksgemak is een aspect waar DJI zich op richtte bij het maken van de Mavic Air 2. Het harde werk van het ontwikkelteam wierp absoluut zijn vruchten af, aangezien de controller van deze drone sterk lijkt op de DJI Smart controller, maar dan zonder scherm. 

Qua design en comfort is het vasthouden van de controller zeer comfortabel plus ergonomisch, en het weegt ook maar 393 gram. De verbeterde controller zorgt tevens voor een snellere verbinding met de drone. Het ondersteunt daarnaast Ocusync 2.0.

Een groter vliegbereik 

DJI blijft indruk maken met de Mavic Air 2. Het bedrijf wist de vliegafstand namelijk met meer dan het dubbele te vergroten ten opzichte van haar voorganger. De nieuwe Mavic Air 2 kan nu tot 10 km vliegen, terwijl de Mavic Air slechts 4 km vliegen kon. 

DJI’s nieuwe opvouwbare Mavic Air 2 drone is een enorme verbetering ten opzichte van het vorige model. Het is zelfs zo goed dat het voor de meeste mensen de perfecte budget camera-drone is. Dus levert Actioncam-Mania hier dan ook graag eersteklas accessoires voor die deze volmaakte drone nog meer laat schitteren. 

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?q=DJI+Mavic+Air

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?q=STARTRC

Bronnen: o.a. theverge & micky