Een rok is al eeuwenlang een cruciaal onderdeel van de dameskleding die we kennen. En net als een schoen met hoge hakken, zit er veel erotiek in een rok verpakt, want het hielp niet voor niets meer om van Marilyn Monroe een legende te maken! 

De rok kent ook een heel rijke geschiedenis. De rok is zelfs het op één na oudste kledingstuk dat de mensheid kent. Alleen de zogenaamde lendendoeken zijn nog ouder. En het woord mens is hierbij het juiste woord om te gebruiken, want die rokken zijn niet altijd alleen voor vrouwen geweest!

De rok als definitie van luxe. Voor haar... en voor hem! 

Want zowel mannen als vrouwen droegen in de oudheid rokken. Als je bijvoorbeeld naar oude Egyptische schilderingen kijkt, dan zie je al snel mannen en vrouwen die allebei een rok dragen. 

Voor vele honderden jaren was een lange rok alsook de definitie van luxe, dit vooral omdat stof toendertijd zo kostbaar was. Vooral vrouwen droegen om deze reden eeuwenlang lange rokken, meestal uit bescheidenheid en prestige. 

Maar de rokken van tegenwoordig hoeven niet meer beslist lang te zijn, en ze kunnen nu brutaal, flirterig, zakelijk, streng, leuk of elegant zijn! Ze zullen echter veelal wel maar één ding benadrukken, en dat is vrouwelijkheid. Rokken laten eveneens meer van de benen bloot en er is soms sprake van een gemakkelijkere toegang, iets wat schijnbaar voor sommige personen heel interessant was na de seksuele revolutie.

De minirok en de rok voor mannen 

Want ooit gezien als iets provocerend en rebels, symboliseerde de minirok een groeiende vrouwelijke onafhankelijkheid toen de vrouwen zich in de jaren 60 van de vorige eeuw van de traditionele genderregels losmaakten. Misschien was zo’n minirokje dan ook wel één van de fraaiste symbolen van de seksuele bevrijdingsbeweging te noemen! 

Vrouwen dragen tegenwoordig ook vaak broeken en de meeste mensen zien die keuze niet echt als een probleem. Maar een man in een jurk of rok kan echter de wenkbrauwen doen fronsen. Tenzij je misschien een rok met een speciaal geweven tartan draagt, zoals de Schotten dat doen... maar zo’n rok dan stiekem een kilt heet! 

Waarbij een ‘True Scotsman’ zelfs een humoristische term is die in Schotland wordt gebruikt voor een man die een kilt zonder onderkleding draagt. Bekijk de film ‘Braveheart’ maar eens om te bepalen of dit dan om echte stoere mannen met ballen gaat!

De aantrekkelijke en stijlvolle rok 

Maar om snel weer even terug bij de dames te komen: een rok is een type kleding die vooral het onderlichaam van vrouwen bedekt. De rok is een heel populaire outfit in de damesmode vanwege hun aantrekkelijkheid en stijl. De rok is een iconisch, tijdloos kledingsstuk dat voortdurend opnieuw uitgevonden wordt, en is er dan ook in talloze vormen, ontwerpen en stijlen terug te vinden die gezamelijk een perfecte garderobe voor vrouwen creëert. 

Rokken zijn evenzo veelzijdiger en flexibeler wanneer de vrouwen het dragen. Sterker nog, al die rokken worden meer door vrouwen gedragen omdat het een stoere look geeft. Vrouwen kunnen het bij elke gelegenheid dragen en krijgen er een prachtige en fantastische look door.

Voor een actieve en slimme levensstijl 

Het is echter wel noodzakelijk dat de dames hierbij, op basis van hun lichaamsvorm, rekening houden met de lengte, grootte en variëteiten van de rok. Het is een prima kledingsstuk voor de moderne vrouwen die een actieve en slimme levensstijl leiden. Plus (bijna) alle vrouwen genieten van deze rokken vanwege hun flexibiliteit, speelse of slimme uiterlijk, aantrekkelijkheid en prachtige uitstraling! 

Rokken zijn om deze reden niet meer weg te denken uit de garderobe van elke vrouw: hun vermogen om het te mixen en matchen met dezelfde topjes die worden gecombineerd met jeans en broeken, maken ze handig en veelzijdig. Daarom vind je ook veel rok varianten in de ruime collectie van GoPro-Mania. Om zo iedere moderne dame heel modieus met zo’n handige rok gelukkig te maken! 

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?q=rok 

Bronnen: o.a. cbsnews, lifeinitaly & medium