Er was in het verleden altijd een drastisch verschil tussen de films gemaakt door grote studio’s en die van kleine mediaproductiebedrijven. 

Maar of jij nu een professionele filmmaker, een aspirant-blogger of een amateur YouTube videoartiest bent, je begrijpt dat geweldige content je hoeveelheid fans groot houdt en er uiteraard voor zorgt dat ze naar steeds meer verlangen! 

Het produceren van geweldige video-inhoud is echter veel meer dan enkel wat je zegt of doet: het is hoe geweldig alles eruitziet als je het allemaal samenvoegt.

Filmbeelden stabiel houden 

Eén van de meest uitdagende aspecten van filmen is om je camera stil te houden terwijl je beweegt. Een wankele camera of een plotselinge schok kan perfect goede videobeelden namelijk direct verpesten, waardoor er wellicht nieuwe opnames nodig zijn, want je wilt zeker niet dat je content er hierdoor amateuristisch uitziet. 

Een geweldige manier om de kwaliteit van bewegende filmbeelden te verbeteren, is door stabilisatoren en rigs te gebruiken. 

Stabilisatoren bieden de ondersteuning van een statief met de wendbaarheid van jouw eigen voeten, waardoor de filmkwaliteit verbetert terwijl jij loopt en filmt. Ze zijn ideaal voor allerlei soorten filmprojecten en voegen een extra niveau van professionaliteit en kwaliteit aan je producties toe.

Dingen om te overwegen 

Niet iedereen werkt echter met dezelfde type camera’s, dezelfde apparatuur of met hetzelfde doel voor ogen. Dat gezegd hebbende, zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een stabilisator en/of rig, ongeacht welke camera je gebruikt. Hier zijn de twee belangrijkste dingen om in eerste instantie in gedachten te houden:

Gewicht 

Des te zwaarder de rig/stabilsator (en de camera), des te meer gewicht je bij je draagt. De meeste camerastabilisatoren zijn redelijk licht, maar sommige wegen wel het één en ander met de camera erop vastgezet.

Balans 

De balans van een camerastabilisator is ook van het grootste belang, misschien zelfs meer dan het gewicht. Balans wordt gemeten door zowel hoe goed het jouw camera in balans houdt als hoe gemakkelijk het is om deze te balanceren. Een uitgebalanceerde stabilisator is minder onhandig in het gebruik, waardoor jouw werk gemakkelijker wordt. 

Eén andere kenmerk van een goede stabilisator is haar veelzijdigheid. Een stabilisator zoals de YELANGU YLG0107D of een vergelijkbare schouder statief gebruikt geen batterijen en heeft wellicht niet zoveel geavanceerde functies als de heel dure modellen, maar is zowel praktisch als betaalbaar te noemen en is een prima uitgeruste shoulder mount om professionele camera-apparatuur te hanteren.

Onderscheid je van de concurrentie 

Kijk ook even naar alle mogelijke GoPro-Mania shoulder mount stabilisators en/of andere rigs en overweeg daarna om ook zo’n soort stabilisator aan te schaffen om jouw gefilmde beelden er beter en professioneler uit te laten zien, waardoor al je video’s de kwaliteit krijgen die ze nodig hebben om zich zo van de concurrentie te onderscheiden! 

CAMERA ACCESSORIES MICRO FILM SHOULDER MOUNT 

Bronnen: omnicoreagency