Geloof je het als ik jou vertel dat badminton waarschijnlijk de op één na populairste sport ter wereld is?! Volgens de sport zender ESPN is badminton de op één na populairste participatiesport ter wereld, net achter voetbal, en wordt het ook zeker beschouwd als de snelste racketsport.

Badminton feitjes

En of je dit nou allemaal geloofd of niet, hier zijn nog wat extra interessante badminton feitjes:

Het officiële spel van Badminton werd geboren in een statig huis in Gloucestershire, Engeland, de thuisbasis van de hertog van Beaufort.

Badminton is de snelste racketsport ter wereld met shuttle kloksnelheden van meer dan 320 km per uur.... Euh, dat is zo snel als een coole Lamborghini!

Voor sommigen is het wellicht zelfs nog steeds een grote verrassing dat badminton één van ‘s werelds meest populairste sporten is. Het is echter extreem populair en wordt regelmatig gespeeld door naar schatting 220 miljoen mensen over de gehele wereld.

Het is vooral populair in Azië en daarom komen ook veel van de allerbeste spelers van deze snelle game van dit continent.

En hoe fysiek is badminton? Oftewel hoe moeilijk zou het spelen van badminton nou kunnen zijn? Welnu, een gemiddelde wedstrijd duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten, terwijl een gemiddelde tenniswedstrijd maximaal drie uur kan duren...

Maar, de gemiddelde afstand die een badmintonspeler in een singlespel aflegt, is 3.9 kilometer en de gemiddelde afstand die een tennisspeler aflegt, is 2.9 kilometer. Dus in de helft van de tijd reizen badmintonspelers zelfs tot twee keer de afstand van tennisspelers!

En hoe zit het met een badminton racket?

Is de aanschaf van een excellente badminton racket zoals de volledig uit koolstofvezel vervaardigde Xiaomi Dooot NEO80 van Actioncam-Mania de moeite waard? Wel het antwoord is volmondig “ja!”

Als jij dacht dat zo’n super racket van Xiaomi niet zoveel voordeel oplevert en het enkel de spelersvaardigheden zijn die echt belangrijk zijn, laat ik jou dan even uit een droom halen.

Een racquet is inderdaad slechts een hulpmiddel, net als dat jij een wapen uit zou kunnen kiezen bij een duel. Maar bekijk het als volgt... Zie het als het uitkiezen van een pistooltype voor jouw duel. Een geweer kan daarbij dodelijk zijn, maar als je het niet kan gebruiken, dan is het vrijwel nutteloos...

Dooot NEO80 racket van Xiaomi

Dus een getrainde en met sluwe badminton vaardige moves uitgeruste badmintonner weet zich echt wel raad met die extra behendige en slagvaardige Dooot NEO80 racket van Xiaomi.

De NEO80 racket is vervaardigd uit de allerbeste kwaliteits materialen, waardoor er een uitstekende balans wordt bereikt, plus heeft een professioneel racket gewicht van slechts 82 gram. Het beschikt over een schokabsorberend frame en ultra-professionele bekabeling van Dooot.

Wil je meer weten over dit unieke Xiaomi Dooot racket, surf dan even naar de badminton gear afdeling van Action-Mania. En wij verzekeren jou: het is zeer zeker een smash hit!

badminton