Naast Marktplaats, Locanto en eBay zijn er meer plaatsen dan ooit tevoren om online dingen te verkopen, maar slechts weinig personen weten hoe ze echt professioneel uitziende marketingfoto’s kunnen maken. Volg onze eenvoudige tips om samen met een Puluz foto licht tent jouw reclamebeelden te transformeren van iets amateuristisch tot iets echt verbluffends!

Doe aan een goede reiniging. Het lijkt misschien een beetje voor de hand liggend, maar je moet echt even de tijd nemen om het voorwerp dat je verkoopt te reinigen of op te poetsen voordat je het gaat fotograferen. Niemand wil de vingerafdrukken, stof of lijm van iemand anders op een product zien.

Gebruik venster licht. Het zorgen voor een geweldige belichting voor reclame foto's vereist soms weinig meer dan een venster. Het zachte, natuurlijke licht minimaliseert harde schaduwen en geeft het voorwerp dat jij fotografeert een frisse, luchtige kwaliteit (zolang de zon er niet rechtstreeks in schijnt).

Gebruik een reflector. Fotograferen met een enkele, diffuse lichtbron creëert een zachte schaduw aan één kant van het onderwerp. Om de donkere delen op te fleuren plaats je een reflector op de schaduwzijde van jouw afbeelding. Hiermee kaatst je het licht in de schaduw terug en verkrijg je een gelijkmatiger uiterlijk.

Fotografeer vanuit verschillende hoeken. Des te uitgebreider jij een item fotografeert, des te meer vertrouwen een koper heeft over wat hij of zij aangeboden krijgt. Zorg ervoor dat je de bovenzijde, onderkant, binnenkant (als deze wordt geopend) en alle zijden van het object dat jij verkoopt fotografeert.

Kom dichtbij. Zoom in en toon de fijne details van het artikel dat je verkoopt. Indien je een digitale spiegelreflexcamera gebruikt, dan kan jij overwegen een macrolens te gebruiken om jouw productfotografie naar een hoger niveau te tillen.

Minimaliseer afleiding. Niets toont een product beter dan in een strakke, overzichtelijke compositie. Neem wat extra tijd bij het samenstellen van jouw foto om zo storende achtergrondelementen weg te nemen.

Experimenteer met scherptediepte. Probeer te fotograferen met verschillende f-stops om te zien hoe dit van invloed is op de scherptediepte van jouw foto. Een lage f-stop helpt mee de achtergrond te vervagen om zo je onderwerp eruit te laten knallen.

Gebruik een PULUZ licht tent. Indien jij meerdere items wenst te fotograferen en het allemaal eenvoudig wilt houden, overweeg dan een PULUZ licht tent van Actioncam-Mania. De wanden van een licht tent zijn meestal vervaardigd van een doorschijnende stof en bevat een opening waar jij jouw lens doorheen kan prikken. Het item dat je hierin plaatst wordt gelijkmatig verlicht en zo ziet het eruit alsof het zich in een kleine professionele studio bevindt!

Wees eerlijk. Er is niets erger dan een artikel te verkopen en vervolgens een terugbetaling te moeten doen omdat een koper niet tevreden is. Indien jij een imperfect product fotografeert, weersta dan de drang om zaken als krassen, deukjes en algemene slijtage te verbergen. Het is beter om gebreken duidelijk te vermelden en ervoor te zorgen dat ze duidelijk zichtbaar zijn in je foto’s.

Het professioneel fotograferen van een product via een PULUZ licht tent kan wellicht iets meer tijd in beslag nemen, maar het trekt gegarandeerd veel meer aandacht van de kopers.

Laat Actioncam-Mania jou met zijn gespecialiseerde fotografische producten je ultiem van dienst bij een maximale top verkoop online!

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=tent

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=reflector

Tomsguide hielp hier mee voor een beter eindresultaat.