Als je aan iemand vraagt om hij/zij van Oxford gehoord heeft, dan zal men al snel volmondig ja zeggen! En natuurlijk: Oxford University is misschien wel de meest gerenommeerde universiteit ter wereld. Plus het is zeker de oudste universiteit in de Engels sprekende wereld!

De Oxford wereld

Maar veel weten echter niet dat er eveneens een Oxford is in Nieuw-Zeeland, één Oxford in Canada, 21 Oxfords in de Verenigde Staten, naast een Mount Oxford, twee Lake Oxfords en Oxford County in Maine (waarvan de hoofdstad South Paris is).

De beroemde stad leent zijn naam tevens aan tassen van Oxford, Oxford Marmelade, Oxford grijs (een zeer donkergrijze kleur) en uiteraard het Oxford accent. Hier bij Actioncam-Mania voegen we daar nog producten met Oxford stof aan toe!

Kenmerken van de Oxford stof

Oxford stof is erg populair vanwege zijn kenmerken en multifunctioneel gebruik. Het wordt vooral gebruikt voor het maken van casual of sportieve katoenen shirts, broeken en andere casuale kleding en textiel producten.

Extra bescherming

Oxford stoffen worden vaak voorzien van een extra coating. Eén zo’n mogelijke coating is polyurethaan, dat water- en windbestendige eigenschappen verschaft en tevens ophoping van vuil tussen vezels voorkomt, terwijl een ander soort met de naam polyvinylchloride een volledige waterbestendigheid verschaft.

Aanvankelijk werden de Oxford stoffen enkel uit puur katoen vervaardigd, maar veel van hen worden momenteel gefabriceerd met een combinatie van synthetische vezels zoals polyester en rayon.

Comfortabel

Oxford stof heeft minder verzorging nodig dan de meeste andere stof soorten. Het kan gemakkelijk worden gewassen en blijft alsook beter in vorm in vergelijking met andere type stoffen. Ze zijn daarnaast behoorlijk comfortabel.

Isolerend

Oxford stof biedt geweldige isolerende eigenschappen. Het kan veel lucht vasthouden, afhankelijk van zijn dikte en houdt je daarmee warm. Daardoor kan het een goede keuze zijn voor in de winter.

Ademend

Hun unieke manier van weven geeft de stof duurzame en ademende eigenschappen. Deze stoffen gaan lang mee en worden op de lange termijn zachter. Ze zijn van nature ook kreukbestendig!

Oxford stoffen drogen gemakkelijk na het wassen en ze kennen een goede weerstand tegen slijtage en chemische middelen.

Perfecte match

Oxford stof is voor veel toepassingen een perfecte match. Daarom biedt Actioncam-Mania jou graag diverse duurzame producten met Oxford stof aan die jouw actieve leven behoorlijk aangenaam complementeren.

Wil jij ook (naar) Oxford? Ja graag Actioncam-Mania!

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/index/?cat=0&limit=45&q=Oxford

Bronnen: oxfordcityguide, gcalers.wordpress, homequicks