Wat is de LTL Acorn?

De LTL Acorn 5210A is een zeer populaire trail camera die veel kwaliteit biedt voor zijn geld. Het is zeer eenvoudig in gebruik en kan om deze reden heel simpel toegepast worden om geweldige afbeeldingen en video’s te verkrijgen.

Dit is allemaal mogelijk dankzij zijn 5 Megapixel sensor met 3 MP compressies en een 12 MP interpolatie.

Dit vernuftige apparaatje wordt geactiveerd dankzij beweging en maakt op deze wijze automatisch foto’s en video's, afhankelijk van hoe het via het menu wordt ingesteld.

Er is eveneens een tijdvertragingsstand beschikbaar waarmee tijdsintervalfoto’s kunnen worden gemaakt.

Waarom is dit zo interessant?

Deze LTL Acorn 5210A camera noemt men ook wel een ‘cameraval’ of ‘wildcamera’ en is een op afstand geactiveerde camera.

Camera trapping is een methode voor het vastleggen van wilde dieren op film wanneer onderzoekers niet aanwezig zijn en wordt reeds tientallen jaren gebruikt in ecologisch onderzoek.

Naast toepassingen in de jacht en het bekijken van wilde dieren, omvatten onderzoekstoepassingen eveneens studies van nestecologie, detectie van zeldzame soorten, schatting van de populatiegrootte en soortenrijkdom, evenals onderzoek naar het gebruik van habitats en de bezetting van door mensen gebouwde structuren.

De eigenschappen van de LTL Acorn

De LTL Acorn 5210A camera kan in volledige duisternis werken dankzij infrarood nachtzicht, wat dan wel video’s en foto's in zwart-wit zal opleveren. Het gebruikte 940nm infrarood licht gloeit niet in het donker, dus is volledig onzichtbaar voor het blote oog.

Met zijn 26 krachtige ‘no glow’ LED lampjes neemt het video’s op met een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Zijn nachtzicht- en PIR sensorbereik is officieel maximaal 20 meter, maar bij gunstige weeromstandigheden kan hier ongeveer 6 meter extra bij gerekend worden.

Het ingebouwde kleurenscherm levert de optie om de beelden te bekijken en om de functies van de camera in te stellen.

De LTL Acorn vereist een SD geheugenkaart en AA-batterijen om te kunnen functioneren.

Het is volledig waterdicht en zeer energiezuinig: Het biedt een batterijlevensduur tot maximaal 6 maanden, afhankelijk van de activiteit! De LTL Acorn 5210A bevat eveneens een externe 6V-ingang voor zonne-energie of een grotere stroombron.

Heel bijzonder!

De LTL Acorn 5210A trail camera van Actioncam-Mania is bijzonder goed ontworpen, plus uiterst veelzijdig en kan worden gebruikt in verschillende wild- en beveiligingstoepassingen. Ben jij na het lezen van dit artikel er nu ook niet al een beetje ‘wild’ van geworden?

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=LTL+Acorn

Dit artikel kwam tot stand met hulp van wikipedia, ukwildlifecameras & wildviewcameras